Voorpagina Gastarbeiders, Politiek

Weer een bloedige dag in Libanon en Palestina

Mohammed Cheppih is gastarbeider bij wijblijvenhier.nl

Hoeveel bloedige dagen moeten er nog komen voordat er actie wordt ondernomen door de Internationale gemeenschap los van de scheinheilige diplomatie waar we dag in dag uit mee te maken krijgen. Om maar niet te spreken over de handelswijze in dit conflict van het land waar wij burger van zijn. Hoe goed slaapt meneer Bot op een dag als deze wanneer een beleid dat wordt gesteund door hem, leidt tot daden van staatsterreur tegen onschuldigen, schuilend achter allerlei excuses persoonlijk voorgeschoteld door kabinet Bush!

We weten inmiddels met z’n allen dat Israel de eerste democratie in het Midden-Osten is en nooit iets verkeerds heeft gedaan of verkeerds doet. Immers het enige wat Israel doet is zichzelf verdedigen tegen terroristen. Of dat nou in Palestina en Libanon is … en de wereld kijkt niet alleen toe maar steunt Israel ook in haar zelfverdedigingsacties! Wat zei Bush immers: ‘Hezbollah ontvoerde twee soldaten en sindsdien is er geweld in het Midden-Oosten’.

En wat hebben wij een medelijden met het Israelische volk waarvan vele onschuldige burgers de dood hebben gevonden door raket-aanvallen van de terroristen van Hezbollah. Vergeet niet de vele honderden duizenden die huis en haard hebben verlaten en naar andere gebieden in Israel zijn de vlucht! Als wij dit niet wisten dan is de NOS, deel van de publieke omroep gefinancierd door onze belastinggeld maar al te bereid om ons hierop te wijzen. Immers ze hebben niet voor niets zoveel objectieve journalisten in Israel!

Om de dreiging van Hezbollah tegen te houden en de wereld te bevrijden van deze ellende voert Israel precisie-aanvallen uit en ze hebben ons beloofd binnen beperkte tijd Hezbollah te hebben uitgeschakeld. In slechts drie weken hebben ze de infrastructuur van Hezbollah volledig verwoest! Deze belofte hebben wij ook van die lieve bezorgde Mevr. Rice gekregen. Zij zei letterlijk dat de onschuldigen en infrastructuur van Libanon zoveel mogelijk bespaard zullen blijven en dat is tot dusver absoluut het geval. Je moet het altijd positief inzien, er zijn nog genoeg bruggen, wegen en mensen over die niet geraakt zijn. Ik bedoel 900 doden tegenover een paar miljoen levenden, dat is toch helemaal geen slecht verhaal?

Om af te sluiten met een aantal voorbeelden van deze precisie-aanvallen waar we het hierboven over hebben gehad. Vandaag is er weer zo’n voorbeeld gegeven! Met de meest moderne apparatuur zijn er gisteren in Al Beqaa, in het oosten van Lebanon aan de grens van Syrie, tientallen terroristen (strijders van Hezbollah vermomd als boeren) uit de weg geruimd. Ze zijn getroffen op het moment dat zij bezig waren allerlei bommen en granaten uit de grond te halen en deze in vrachtwagens te laden om deze vervolgens richting het zuiden te sturen als versterking voor de strijders van Hezbollah!

Eerder deze week was Qana aan de beurt waar 89 slachtoffers zijn gevallen, voornamelijk kinderen… of waren het maar 27 zoals Nova ons probeerde duidelijk te maken. we weten immers dat die Arabische zenders die ter plaatse aanwezige zijn altijd overdrijven. Ze kunnen als Arabieren natuurlijk niet objectief zijn, de correspondent van Nova was ter plaatse en heeft het ziekenhuis persoonlijk naar het aantal lijken gevraagd en die hadden het over 27.

Whatever 27 of 89, ze zijn uit de weg geruimd… ze vormden letterlijk slapende cellen van Hezbollah en er zijn vele beelden vrijgegeven waarin we hebben kunnen zien dat tussen die slapende cellen van voornamelijk kinderen, raketten werden geschoten richting het Noorden van Israel.

U begrijpt dat ik het niet ga hebben over de doden die in Rafah, Palestina zijn gevallen. Dat is oud nieuws en dat gebeurt al jarenlang, bij herhaling zijn we dus niet ech gebaat!

Kunt u het verhaal nog volgen? Ik niet meer, het is te ingewikkeld allemaal en laten we eerlijk wezen: Nederland is er altijd vroeg bij en doet heel veel om zulke conflicten op te lossen, we hebben niet voor niets het Internationaal strafhof, waar al die criminelen waar we het vandaag over hebben over een aatal jaren berecht zullen worden. Daarna zullen we vast en zeker deze slachtoffers herdenken zoals we dat nog steeds doen met de slachtoffers van bijvoorbeeld Sebrenica…

Geniet van uw tijd!


Mohammed Cheppih staat bekend om zijn uitgesproken mening. Momenteel houdt hij zich bezig met de Palestijnse zaak.

Mohammed Cheppih (Oujda, 1977) is een Nederlands imam én spreker van Marokkaanse afkomst. Hij studeerde aan de Islamitische universiteit van Medina.

Lees andere stukken van