Voorpagina Ervaringen

2/14

In het kader van ons 1-jarig bestaan:

Sodeju! Is het alweer een jaar geleden sinds mijn aller eerste post verscheen? Dat is dan wel heel snel gegaan! Maar nee, Faisal onze (te milde) Big Brother-redacteur, wees mij op het gegeven dat ik als laatste de vaste redactiekern heb mogen versterken. Hij noemde mij zelfs ‘ de benjamin’ en dat ondanks onze leeftijdsverschil waarbij ik toch wel een tikkeltje ouder ben. How cool is that?

Natuurlijk herinner ik mij mijn 1ste post nog als de dag van gisteren. Zo iets indrukwekkends en historisch vergeet je nimmer meer. Ik weet nog waar ik was, met wie en hoe ik achter mijn pctje zat. Maar wie weet dat nou niet, 14 februari 2006! Een datum waarbij iedereen wel weet waar hij of zij uithing. 2/14 heeft zo een diepe impact achter gelaten op heel de wereld. Jong, oud, gelovig en ongelovig.. men spreek er NU nog over. Naar aanleiding van die post is iedereen anders tegen het leven aan gaan kijken, levens zijn voorgoed veranderd, alles is anders, bewust of onbewust. Ontelbare boeken zijn geschreven, tientallen docu’s zijn verschenen, en om maar te zwijgen over de mysterieuze complottheorieën die bedacht zijn de afgelopen maanden. Waarom hangt die doek scheef? Hangt ie nou naar links of naar rechts? Is het geen gespiegelde afbeelding? Van wie is die hand dan die we daar zien? Is het een verfbus wat ze daar in haar hand houdt? Waar slaat dat verkeersbord op bij iemand die geen eens een rijbewijs heeft? Waarom het getal 80 en juist op 2/14?

Zoveel vragen, wetenschappelijke onderzoeken, discussies, reportages, reconstructies en nog steeds maar geen antwoorden. Wat verbergt “Wij blijven hier!” nou eigenlijk onder deze pseudo? Waarom geven zij niet gewoon een naam of foto vrij? Waarom gaat Eighty zelf op geen enkele uitnodiging in van Nova, Zembla, BBC World, CNN en zelfs Al Djazeera? Dat zou voor zoveel opheldering zorgen. En wat voor codenaam is “ Neefjuh” die alsmaar o, zo trouw op alle posts lijkt te reageren. En in hoeverre is dit wel echt een bloedverwant van Eighty?

Op een dag zal de waarheid aan het licht komen en is de wereld weer een mysterie armer. Maar niet in deze post die ik graag wil opdragen aan alle lieve beeldscherm vinkjes. Niet alleen in Nederland, maar ook onze zuidelijke buren in België, in Europa, eigenlijk heel de wereld en omstreken! Jawel, heel het universum! ( ET, thanx for tha calls after every post, big salaam up 2 u!! ) Wellicht zal het jullie verbazen dat ik hierdoor zelfs contact heb met NASA, tussen alle ingewikkelde high-tech studies door, vinden ze altijd wel tijd om al mijn berichten te lezen. NASA, ik weet dat jullie ’tijd’ als een abstract begrip ervaren en aanschouwen, ik waardeer het des ter meer. En ik ben zeker van plan in te gaan op jullie voorstel om eens langs de melkweg te cruizen in een van jullie gevonden UFO’s!

Mandela, dat ik je heb mogen inspireren met mijn schrijven is mij een waar genoegen. Ik ben blij dat ik ervoor heb kunnen zorgen dat jij nu ook als inspiratiebron wordt gezien door zo velen! Ga zo door, ouwe!!!

Oprah, sista, girlfriend *hug*! I’ll be on your show someday, I promise! Don’t cha worrie now! It’s nothing personal, I would never mean to hurt ya feelings, aight? Give Stedman my love.

Billy boy gates, I’m so honored that your next product will be carrying my nick, “ Windows 80” will be tha bomb diggy, baby!!

Pope, graag gedaan wat betreft de bloemen, jij bedankt voor de support, hitviews, en blessings.

Madonna, I might be tha Queen of Posts, you’ll always be tha Queen of Pop.

JP, hoe belachelijk de rest van Nederland je ook maakt door je te vergelijken met Harry Potter. You’re okay in my book. Alleen jammer van dat CDA, je mening, houding, stelling, gebrek aan ruggegraat etc. Ga eens babbelen met Jantje Marijnisse. SP 4 life! En er is nix mis met Harry Potter! Ik ben ook fan, dus ook van jou.

Belastingdienst, neej ik word hier niet voor betaald, dus kappen met die blauwe enveloppen!

Imam Al Qaradawie, ik jouw favoriete weblogger, jij mijn favoriete imam. Keep those fatwa’s coming now!

AIVD, I don’t know shit!!!

Neefjuh, Grote Zus, NaNa, thanx for being there in my life in jullie eigen aparte hoedanigheid. Jullie hebben een speciaal plekkie.

Pff.. het zijn er werkelijk te veel om bij naam te noemen.

Ik ga vrolijk door met wat ik tot nu toe virtueel heb mogen creëren. Hopelijk in een grotere mate. Ik hoop dat alle lezers langs blijven komen, ook die ik niet bij naam heb kunnen noemen. Ik ben jullie allemaal even dankbaar en waardeer de reacties enorm. Laten we na 2/14 gewoon in dialoog blijven met elkaar. Ik blijf het concept namelijk top vinden en werk graag mee (hoewel ik minder post dan tijd me toe laat). Verder ben ik apetrots op de oprichters, mag denk ik wel effe gezegd worden, dat ze gekomen zijn met een platform waar moslims eens hun point of view laten zien en iedereen daar op een gezonde en normale manier mee in dialoog kan gaan. Cool initiatief, ben blij een onderdeel te mogen zijn!

Tot slot wil ik graag Allah bedanken, mijn ouders, familie (including Neefjuh), vrienden ( ik houd echt van jullie), vriendinnen ( laat me vrienden met rust), alle Wij Blijven Hier!-ers en iedereen die me gesteunt heeft bij het mogelijk maken van al mijn berichten. (God, dit begint nu wel heel flauw te worden, hahaha! )

Ik wens alle bezoekers ook na dit eerste jaar veel leesplezier en discussiegelegenheid, insha Allah komen we er al rammend op onze toetsenborden wel uit. Nu nog de rest van de wereld.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van