Voorpagina Algemeen, Website

Eerlijkheid duurt het langst

In het kader van ons 1-jarig bestaan:

In de wereld van de filosofie is een ‘1-jarig bestaan’ niets meer dan een onnozel en onzinnig gegeven. Met veel tegenzin en morele dwang heb ik de medeschrijvers van dit weblog moeten feliciteren. Op de vraag van Faisal: "Wat doet het je, nu we 1 jaar bestaan?" heb ik wederom het masker van huichelarij moeten opdoen. Met een geïnfecteerde glimlach gaf ik aan dat het me heel veel deugd deed en mijn leven radicaal heeft veranderd. Faisal’s twijfelende weerwoord: "Hmmm…" gaf indirect een signaal af dat er weinig tot geen authenticiteit in mij te bekennen was.

Non-verbale pogingen om hem te overtuigen van mijn onmetelijke vreugde mochten helaas niet baten. Mijn emotionele inlevingsvermogen is TE dramatisch voor woorden en voor aanzienlijke verbetering vatbaar, aldus Faisal. De reden dat ik de afgelopen dagen Faisal’s telefoontje ontweek ligt deels hieraan ten grondslag. Sorry Faisal, voor deze miserabele vertoning. Ik kon niet anders.

Gênant en teleurgesteld trok ik mij terug van de realiteit en hunkerde slechts naar eenzaamheid om uiteindelijk tot het besef te komen dat dit echt niet meer kan. Van Dale’s mantra "Eerlijkheid duurt het langst" heb ik een nacht lang gerepeteerd in de hoop tot een innerlijke transformatie. En ik moet je eerlijk zeggen, er is veel vooruitgang geboekt. Ik ben nu directer in mijn bewoordingen. Ik neem nu geen omweg om mijn mening te verkondigen noch schuil ik mij achter de muren van huichelarij. Prachtig, nietwaar?

Mijn grote vriend ReFlex heeft jullie al een indruk gegeven over onze instabiele relatie die sinds 1983 in het leven is geroepen door het Lot. Zijn aantijgingen jegens mijn onschuldige persoonlijkheid, zijn niets meer dan politieke pogingen om mij ‘zwart’ te maken. Deze waardige vriend heeft vaker geprobeerd om mij buiten spel te zetten. Vergevensgezind dat ik ben, heb ik keer op keer de hand van vriendschap toegereikt. Maar zijn chronische blindheid (zie zijn avatar) weerhield hem telkens weer het Pad van de Vromen te volgen. Oftewel;"summum, bukmun, umyun, fahum la yar jioon.." Gelukkig heeft Faisal een nuchter verstand en liet hij zich niet misleiden door het overheersende ‘zwarte’ karakter van ReFlex.

Wijblijvenhier.nl  is ongetwijfeld een bijzonder weblog. Omdat de schrijvers zo van elkaar verschillen, zijn de posts ook heel boeiend en apart. Iedereen heeft zo zijn eigen schrijfstijl: de één schrijft creatief, de ander wetenschappelijk. De één schrijft spiritueel en de ander weer vol humor. Persoonlijk vind ik dat de vrouwelijke crew-members een grote aanwinst zijn voor de website. De dames hebben opvallend veel potentie en ik verwacht dan ook dat ze in de toekomst veel kunnen bereiken met hun schrijftalent. Maak hier zeker gebruik van! We zijn nu 1 jaar verder, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Met jullie hulp zal dat zeker lukken, insha Allah!