Voorpagina Algemeen

Nieuwe ontdekking!

Als Moslima zijnde maak je de gekste dingen mee in het leven, vooral binnen de Nederlandse samenleving. Waar de oorzaak ligt? geen idee, misschien de opvoeding, de heersende politiek of onwetendheid, wat natuurlijk ook kan is dat ieder van ’t bovengenoemde een steentje bijdraagt.

Je zit op een bankje bij de tramhalte,  komt er een moeder met haar kindje, wat ongeveer een jaar of zes moet zijn. Je schuift heel netjes op, om plaats te maken voor beide. Met kinderen raak je snel aan de praat, dus ook het geval bij dit kindje. Op een gegeven moment mengt de moeder zich in het gesprek, en vraagt of je een Marokkaanse bent, je antwoordt met JA.

Uit het niets komt er een volgende vraag, maar dit keer van het kindje . " Kun je ook Nederlands praten".

Ik wist niet of ik nou  lachen  moest of treuren, uiteindelijk heb ik maar voor het eerste gekozen, want waar moet je nou wel en niet om treuren. Moet je nou treuren om oma’s die jou  een krantje zien lezen, vervolgens de vraag stellen of je wel echt kunt lezen, of moet je treuren om leraren die denken dat je doof bent, en schreeuwend les geven,je kunt natuurlijk wel begrijpen dat je aan het eind van je schoolcariere wel degelijk een oorarts moet bezoeken.

Tja, zo zit men de mensheid in elkaar, datgene wat je niet  kent, is bijvoorbaat al verkeerd. Ook wij Moslims maken ons daar aan schuldig, want zeg nou eerlijk, wie gaat er bij zijn Nederlandse buurman op bezoek als die ziek is, of wie doet er nou boodschappen voor de oude vrouw aan het eind van de straat. De mensen die daar bewust van zijn, zijn helaas tot de dag van vandaag heel erg zeldzaam.

Wat verlang ik naar een tijd, daar waar ieder mens gelijk is, of het nou een Jood, Christen of Moslim is. De tijd waarin de Moslim, zich zorgen maakt om zijn  Joodse buurman. Een tijd waarin je bent, dat wat je wilt zijn.

Helaas zal dit slechts een  ideaal beeld blijven, dat  haar vervulling alleen op papier zal kennen.