Voorpagina Website

Topsecret Meeting september 2005

In het kader van ons 1-jarig bestaan:

Een jaar geleden kondigde het digitale Opperwezen de geboorte van een groot gebekte moslim platform aan.

Topsecret Meeting september 2005
Plaats: Staatsgeheim (ergens tussen döner en shoarma)

Mr X kijkt ons niet aan, maar staart recht vooruit naar zijn grote idealen. Kuchend en vol trots kondigt hij zijn grote plannen aan. Wie is Mr. X?

De man achter een digitale revolutie, de man achter de islamisering van webloggen. Zijn houding is cool en nuchter. Zijn dubbelganger Mr. Y, persoonlijk adviseur van Mr. X, toont een satanisch lachje. Zijn strategie is duidelijk, zijn doel is duidelijk. Even lijken de krullen van Mr X en Mr Y elkaar aan te raken, maar dan draaien ze ieder de ander kant op en kijken ze ons beiden niet aan. Ik kijk in de zwarte glazen van Don Corleone. Zijn ogen heb ik nooit mogen zien, altijd verborgen achter een kleinhoekig zonnebril. Zijn bodyguards bewegen niet, achterlijke Madame Tussauds poppen!

Tegenover hem zit een ander stamhoofd, ook omringd door een paar dikke poppen. Ik zie hem denken, wrijvend over zijn baard. Hij is het er niet mee eens, nooit mee eens eigenlijk.
Ik word wakker van het gegiechel naast me, een rustige dame die in het dagelijkse leven zich vermomt als moslim extremist.  Haar banden met de IND beginnen bij de grotten van Kandahar. En dan hebben we nog De Wijze, een digitale Imam op de markt gebracht in 2004 door Sony. Ze kijken me nu allemaal aan!
Mr X kijkt me niet aan. Mr Y kijkt me wel aan. Don Corleone heeft me onder schot en houdt een bazooka onder de tafel. De Guru probeert mijn gedachten te lezen. En ik zweer je het, de moslima gaat ieder moment ontploffen! De Wijze kijkt me vragend aan.

‘Mehwish, wat denk je, blijf je hier?’
‘Kei Gezellig, man!’