Voorpagina Ramadan

Ahmed Musa: Honger voor de goal

Hij speelde afgelopen zondag een hoofdrol tijdens het duel tussen VVV Venlo (de club van Geert) en Ajax (uitlsag:2-2). De grote man bij VVV was de kleine Nigeriaan Ahmed Musa. Namens het nietige VVV maakte hij twee doelpunten tegen Ajax en zorgde meteen voor de eerste grote verrassing van dit seizoen.

Na afloop bleek dat de man na zo’n fantastische wedstrijd op een benauwde zondagmiddag gewoon aan het vasten was. “Maar ik moet nog 5 uur wachten voordat ik mag eten of drinken”. De verslaggever was enigszins verbaasd. “Ik was wel hongerig voor het doel”, reageerde Musa.

Kijk, dát is nou de mentaliteit en het doorzettingsvermogen die horen bij de Ramadan! Die man heeft zelfs een heel WK onder 20 in Colombia tijdens de Ramadan door gevoetbald. Dus willen de mensen die een rustig 9-tot-5-kantoorbaantje hebben nu ophouden met klagen?

Ook een mooie quote van Freddie Kanouté (spits van Sevilla): : “People who know about Islam, they know that fasting empowers and does not weaken the Muslim.”

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van