Voorpagina Algemeen

Fotoverslag Benefit Iftar Somalia

Op 28 augustus 2011 vond het Benefit Iftar Somala (BIS)  plaats in partycenter Rhône te Amsterdam. Een initiatief dat uiteindelijk werd gestart door Ahmed Larouz nadat een discussie losbarste op facebook waar men aangaf behoefte te hebben aan een iftar in combinatie met een evenement om iets te betekenen voor Somalie. Voila, benefiet iftar Somalie was in drie weken een feit. Ruim 30 vrijwilligers, moslims en niet-moslims, Somaliërs en anderen uit heel Nederland hebben zich drie weken lang ingezet om dit voor elkaar te krijgen.

Gedurende de avond werd stilgestaan bij de noodsituatie in Somalië en de problematiek, met als doel de aanwezigen aan te zetten tot doneren. Resultaat: een zeer geslaagde avond met een opbrengst van 25.000 euro. Een avond met 500 mensen met diverse achtergronden waren aanwezig tijdens deze avond en hebben gul gedoneerd. Verschillende optredens door bekend Nederland (o.a. Appa en Najib Amhali) zijn er gegeven en er heeft een veiling plaatsgevonden.

De kracht van diversiteit in optima forma! De organisatie BIS wil langs deze weg alle vrijwilligers, sponsors, artiesten, betrokkenen en de ruim 500 gasten enorm bedanken voor inzet, vrijgevigheid en een top avond!

Nadia Mahdaoui
Organisatie BIS

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie