Voorpagina Ramadan

Ramadan, day three!

Het was vandaag mijn allereerste werkdag tijdens de Ramadan. Ik moet zeggen dat het mij reuze meeviel. (Hoewel ik weer geen tosti had gehad, we hadden geen boterhammen namelijk, alleen moeders zelf gebakken brood). Voor ik het wist was het tijd om naar huis te gaan. Helaas was ik wel mijn gebedskleding thuis vergeten, mijn Ramadanvoornemen was om op het werk netjes op tijd te bidden. Iets wat ik tot nu toe nooit heb gedaan omdat ik het altijd te onpraktisch vond. Dat zijn natuurlijk alleen maar smoesjes en enorm fout. Thuis aangekomen moest ik dus alsnog een bidmarathon houden vlak voor zonsondergang. Na het eten werd ik helaas een beetje onwel, een beetje boel, ik heb dan ook erg naar geslapen. Het voordeel van naar slapen is dat je dan wél je bed uitspringt wanneer je moeder je wakker roept. Soms blijf je echt net een kind van 7 als het gaat om moederliefde.

Ik heb trouwens een geweldig leuke wekkertoon die tijdens de Ramadan om 04:30 afgaat. Ik heb hem gisteren gedownload en via USB op mijn telefoon geladen. Niets minder dan de Adhaan! Heerlijk wakker worden is dat!

Ik wil Sharmila bedanken voor haar motiverende reactie. Het enige wat ik me kon bedenken nadat ik dat las was "Wat je aandacht schenkt, wordt sterker. Wat je negeert, wordt zwakker." Dat geldt ook voor je ziel. Dus al wordt deze misschien wel gevoed door Allah zoals jij dat omschreef. Je zult er zelf ook aandacht aan moet geven zodat die imaan sterker wordt. Dat bedoelde ik eigenlijk te zeggen met mijn post op de eerste dag van de Ramadan.

Mijn grote steun in toeverlaat NaNa, wil ik bij dezen ook bedanken. Niet alleen vanwege het feit dat ze me zo vrij heeft gelaten om haar heerlijk lastig te vallen met mijn Ramadankriebels, maar ook omdat ze me vandaag liet weten dat ze van het weekend bij me komt logeren om samen een spiritiueel weekendje te houden. Samen iftaar, samen taraweeh bidden, samen shoppen naar een leuke djelleba voor de moskee, samen Rissalla (The Message) kijken tot laat in de nacht, daarna samen nababbelen, samen fadjr bidden en dan lekker slapen! Ik kan niet wachten! :) Als iemand een Ramadan Motivator is ben jij het wel!

Mertje’s vraag over of ik mij wel eens verdiept heb in andere godsdiensten bewaar ik tot day 4!

Salaam en dikke groeten,

Eighty

PS: Hendrik Jan Bakker, wij staan altijd anderhalf uur van te voren op. Kun je rustig je tijd nemen en het eten laten zakken voordat je je op het gebedskleed bevindt. Bovendien hanteren mijn ouders de imsaak als staking van het eten in de ochtend niet het Fadjr-tijdstip.

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van