Voorpagina Ervaringen, Ramadan

Ramadan, day six!

Vanavond ben ik naar de cabaret-voorstelling van Amar geweest, "Amar speelt ALI". Niet echt spiritueel, I know, maar gelukkig heb ik niet de iftaar thuis met mijn familie hoeven missen. (Always look at tha bright side!)

Ik moet echter wel toegeven dat het niet één en al lachen, gieren en brullen was. Wat niet erg is en ook zeker niet hoeft. Het had juist zijn charme, want op de momenten dat het publiek niet keihard in een deuk lag van het lachen….werden we flink aan het denken gezet. Een show die dus niet alleen goed is voor lachsalvo’s, maar die de verharde maatschappij ook eens een spiegel voorhoudt. Op sommige momenten was het wel erg recht voor zijn raap, dat je even moest slikken. Amar, of eigenlijk Ali gaf de maatschappij er stevig van langs.

In "Amar speelt ALI" zet Amar verschillende typetjes neer… en meer!

Identiteitscrisis, integreren, assimileren, cultuurkloven, generatiekloven, radicaliseren, discriminatie, vrijheid van meningsuiting… alle huidige issues passeren de revue. Hij geeft verder Hirsi Ali, Verdonk en zelfs Nijntje wreed van katoen. Ik houd verder mijn kop en verklap nix, jullie moeten er zelf even heen gaan. Hij levert namelijk een moedige en verrassende prestatie on stage.

Naast het feit dat je goed entertained wordt, een kaashapje krijgt, wordt je ook nog eens naar huis gestuurd met iets om over na te denken. Dat kan ik wel erg goed waarderen. Het was dus een leuke en gezellige avond, wat meer dan de moeite waard was.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van