Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

De slachtoffers van 9/11

Aantal onschuldige doden van de aanslagen op 9/11: 2.977
Aantal onschuldige doden na de inval in Iraq: minimaal 66.000 (maar zou ook het 10-voudige kunnen zijn!)
Aantal onschuldige doden na de aanval op Afghanistan: meer dan 20.000

Materiele schade aanslagen op 9/11: Twin towers en omgeving en het Pentagon.
Materiele schade Iraq en Afghanistan: Wat is er nog over van beide landen?

In oude tijden werd nog man-tegen-man gevochten. Vrouwen, kinderen, ouderen bleven weg van het slagveld. Tegenwoordig (in de tijd van beschaving) blazen we onszelf op en zien we wel wat we meenemen. Of we bombarderen een heel dorp waar we een terrorist zien en noemen het een ‘precisiebombardement’.

De ene groep noemen we terroristen en die moeten dood. De andere groep noemen we onze westerse wereldleiders en die mogen vrij rond lopen, zijn met pensioen, gaan een beetje golfen of geven hier en daar wat lezingen.

Terroristen zijn monsters die geen enkele waardigheid kennen voor het menselijk leven. Onze westerse beschaving heeft Guantanamo en Abu Ghraib als sprekende voorbeelden van de hypocrisie genaamd ‘mensenrechten’.

Toen Bush in september 2001 zei: “You’re either with us, or against us”, leek het voor velen misschien alsof het een klassieke strijd was tussen goed en slecht. Tien jaar later weten we dat het een strijd is tussen slecht, slechter en slechtst.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van