Voorpagina Ramadan

Ramadan, day twelve!

Kanonnen! Dit was de zwaarste dag tot nu toe! Te weinig slaap en de dag hiervoor te weinig gegeten. Eigenlijk niets gegeten, alleen soeppie gedronken. Op werk was het haast niet te doen, zeker niet door de rest van de slome moslimcollega’s. Toevallig waren we vandaag ook alleen met vastende zombies..euh.. ik bedoel zielen bij elkaar, nou ja… op eentje na dan! Best zielig, mocht ze helemaal alleen lekker gaan eten en drinken. Alleen koffie drinken, alleen genieten die heerlijk muffins die ik in haar handen zag….hmmmm…jammie…. Euh? What was my point?!?!

Waarschijnlijk gaat ze één van de laatste dagen met ons meevasten en dan houden we een iftar op werk. Elke collega neemt dan iets lekker mee. Eigenlijk hebben we het laatste uurtje op werk alleen maar nog daarover gesproken. Wie zorgt voor de soep/hrirra? Wie voor de dadels en de vijgen? Wie voor de warme maaltijden? Warme maaltijden? Lekkere paella? Of visbestilla? (Marokkaanse pastei) Of hmmmm…. couscous! Couscous?! Tijdens de Ramadan? Neej, man! Weet je wat pas echt kapot heerlijk lekker is? Gumpir! Turkse gepofte giga aardappel, open gesneden met een klontje boter, een beetje kaas wat dan door die hete aardappel smelt, gevuld met een soort van huzarensalade, bestrooid met mais, augurkjes en doperwtjes. Het ziet er niet alleen erg feestelijk uit, maar is ook nog eens giga heerlijk, lekker! Geniaal bedacht gewoon. Helaas heb ik het hier in Nederland nooit gegeten, en ben ik het op geen enkele menukaart tegen gekomen.

Zo bleven we nog eventjes doorgaan over wie wat gaat meenemen, we zijn er nog steeds niet uit, behalve dat onze niet-moslim collega niets mee hoeft te nemen als beloning. (Bovendien schijnt ze echt niet te kunnen koken, zegt ze) Maar ze stond erop op zijn minst een salade mee te nemen. Inmiddels was het tijd om naar huis te gaan, en met het water in mijn mond verliet ik het kantoor richting huis waar mijn mama’s lekkere eten op me staat te wachten.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van