Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

Kernwapens: Wie wel, wie niet?

Ik vraag me af of er enige logica zit in het hele kernwapens-gedoe. Waarom mogen Amerika en Israël wel kernwapens bezitten en ontwikkelen en bijvoorbeeld Noord-Korea niet? Is Noord-Korea soms een grotere bedreiging voor de wereldvrede dan Amerika en Israël? Ook wanneer het juist Amerika is dat ongegronde oorlogen begint en het enige land is dat tot nu toe ooit een atoombom heeft gebruikt?

De logica ontgaat mij in het geheel! Het liefst zie ik dat alle landen zich van hun kernwapens ontdoen, maar als ze dat niet doen, wat zijn dan de criteria voor het wel of niet mogen ontwikkelen van zulke wapens? Hmmm…Je kan van alles verzinnen.

Nog een leuke uitsmijter om m’n vragen mee af te ronden:

“North Korea’s claim constitutes a threat to international peace and stability” – George W. Bush (president van de VS en ‘a threat to international peace and stability’)

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van