Voorpagina Ramadan

Ramadan, day nineteen!

Waarschuwing: Voor hen die mijn teksten over shoppen niet interressant vinden, stop met lezen! Sluit browers en vensters en zet de radio of TV aan! Volg de aanwijzingen van de geluidswagens stipt op! Blijf vooral kalm! Ga niet af op geruchten! Telefoneer niet! Maar blijf vooral uit deze post tot nader informatie volgt van een andere WBH.nl redacteur!

Ja, sorry! Het laatste wat ik wil is mensen vervelen met mijn shopaanvallen. Ik heb mij daarom voorgenomen deze Ramadan niet te shoppen zodat ik wat zinnigs te melden heb aan mijn beste lezers wiens reacties ik enorm waardeer. Toch zijn er beschuldigingen dat ik op deze negentiende dag van de Ramadan geshopt zou hebben. Ik ontken alle aantijgingen. Op deze dag was ik verplicht een iftaar bij te wonen bij onze ‘collega’s’. Ik ben speciaal voor deze missie geselecteerd samen met agente M., agent F. en agente F. door bevoegdgevende M. Agente M die vooral geslecteerd was vanwege haar achtergrond liet het weten, zij sneuvelde door de zware griep die in dit land heerst en werd terug naar huis vervoerd. Ze maakt het goed, het is harde! Het ging er niet best aan toe, ook met mij niet. Ik had een migraine aanval, maar hield mij groot. Ik kon niet anders. Ik moest wel, voor de rest van de groep die op mij rekenden. Mijn vasten verbreken om een paracetamolletje zag ik niet gebeuren. Het is de moeite niet waard. Ik was om 16.00 uur officieel klaar met mijn dienst maar ik werd dus geacht op de basis te blijven. Ik volgde deze instructies op. Wachtend op mijn collega’s die pas 18.00 uur de basis mochten verlaten. Om precies 18:50 vergezelde ik deze speciale agents. Om 19.00 uur vielen wij de iftar succesvol binnen. Het is een duidelijke opdracht. Vergissingen konden niet gemaakt worden. De shop beschuldigingen aan mijn adres zijn onterechte aantijgingen. Van 16:00 uur tot 18:00 uur zat ik in gezelschap van de twee boven genoemde agenten. Laten we de getuigenissen lezen.

Verklaring 1 van agente F.: Tijdens de pauze nam ik agente 80 mee in de auto. Zij vertelde mij over haar hoofdpijn en dat ze zich nooit lekker voelt in het zwart. Het was pas toen zij mij vertelde dat ze zwart aan had dat het mij opviel dat agente 80 inderdaad nooit zwart draagt. Wij kwamen aan in winkel A, ik moest van bevoegdgevende M. een mobiele telefoon terug brengen die defect bleek te zijn. In winkel A werden wij geholpen door burgers die verward op ons overkwamen. Het was niet duidelijk of ons defecte toestel direct hersteld kon worden of dat wij het toestel voor reperatie achter konden laten. Het vrouwelijke personeelslid, brildragend, vertelde ons dat zij haar vergrootglas niet bij zich had en ons daarom niet van dienst kon zijn. Verbaasd keken agente 80 en ik elkaar aan. Zij riep een andere vrouwelijke medewerkster, zonder bril. Deze las zonder moeite de cijfers op de achterzijde van het mobiele toestel. Van een mannelijke collega kregen wij te horen dat het toestel ter plekken gerepareerd kon worden en het ongeveer 10 á 15 min zou duren.

Verklaring 2 van agente F.: Agente 80 stelde voor de omgeving in deze 10 minuten te verkennen. Ze was duidelijk iets van plan. Ik gaf haar het voordeel van de twijfel en vergezelde haar. Wij liepen langs een winkel met een paspop voor de deur. Deze had een trui aan. Agente 80 keek alsof ze in één of andere extase was. Ik moest haar letterlijk een duw vooruit geven.

Verklaring 3 van agente F.: In een winkel die zij kennelijk nooit eerder had bezocht was zij geshockeerd door de prijzen. Ik liet haar een roze longsleeve t-shirt van Snoopy zien. Toen ze zag dat het shirt maar 7 euro koste kreeg ze een aanval en moest ik haar reannimeren. Nog voordat ze mij kon bedanken voor het redden van haar leven, rende ze naar de kassa en kocht het shirt samen met een roze sjaaltje. Ze opereerde snel en onopvallend….maar ik heb haar duidelijk zien betalen. De 10 minuten waren voorbij en we keerden terug naar winkel A. Agente 80 had een gele plastic zak in haar handen.

Verklaring 4 van agente F.: Het toestel in winkel A was inmiddels zoals beloofd gerepareerd. We stapten de auto in en reden langs een markt. Agente 80 vroeg mij te stoppen, zij had een persoonlijke missie. Het was duidelijk dat zij mij daarbij wou betrekken. Ik parkeerde de wagen en wij gingen opzoek naar een witte sluier. Ze sleepte mij van hot naar her en uiteindelijk vonden wij op tijd de witte sluier. Ze draaide bijna door omdat ze hem niet kon vinden. Ik hoorde haar zeggen: "Hoe kun je op een markt nou geen sluiers verkopen?" Gelukkig kende ik een winkel in de buurt, god kan alleen weten wat ze anders had gedaan. Ik handelde uit veiligheid voor de omstanden.

Verklaring van agent F.: Na de pauze zag ik agente 80 op haar eigen basis aan het werk. Ik vroeg haar of ze vanmorgen niet iets anders aan had. Zij ontkende dit. Andere collega’s was niets opgevallen. Mij wel. Ik wist het zeker dat zij zwart gekleed was en vertelde haar dit ook. Zij bleef ontkennen en kwam druk over. Ik liet haar met rust.

Verklaring 5 van agente F.: Terug op de basis had agente 80 zich omgekleed. Ze was nog geen 2 minuten weg. Ik was verbaasd over hoe ze er ineens anders uitzag. Ze had een glimlach op haar gezicht. Ik moest aan haar toegeven dat ze gelijk had en dat zwart duidelijk niet haar kleur was. Het roze sjaaltje en witte sluier matchde perfect bij het longsleeve shirt.

Verklaring van agente 80: U can’t handle tha truth! Ja, ik moest andere kleren aan! Ja, ik ben tijdens de pauze wezen shoppen! Ja, ik heb me op werk omgekleed! Ik had last van een migraine aanval, ik voelde me depressief in zwart. Ik maak anderen depressief wanneer ik in zwart gekleed ben. Ik deed het voor mijn collega’s, ik deed het voor de mensen die aanwezig waren tijdens de iftar die avond, voor mijn broeders en zusters, voor mijn vaderland, maar ik deed het vooral voor Nederland!

Zaak gesloten.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van