Voorpagina Politiek

Kritisch gesprek met Wouter B.

Ik heb sinds ik mag stemmen altijd PvdA gestemd. Ik weet niet of ik PvdA wel weer wil laten winnen zonder een waardige tegenstander. Vele anderen en ik hebben geen exclusieve verbintenis getekend en de partij heeft te veel gebreken die me aan het aarzelen maken om trouw te blijven. Mijn laatste stem was, heel eerlijk, strategisch. Maar de PvdA is gewoon Royaal gepakt door het CDA en zonder pardon buitenspel gezet. Nog voor ik het wist stond Wouter Bos (de “maar” “als” “of” etc daar gelaten) achter de oorlog in Irak. Once again? Mijn stem was verloren, ik was royaal gepakt door de PvdA en dat voelde ook zo.

Inconsequentie van politieke gedachtegoed, alles wordt verkwanseld in een polderoplossing van halfslachtige tussenoplossingen, of zoals ze het zelf willen noemen “Compromissen”. Partijbonzen die liever in de schijnwerpers staan om hun eigen ego op te warmen dan inhoudelijk iets toe te voegen. Het niet aandragen van zinvolle oplossingen voor maatschappelijke problemen, of in ieder geval het niet willen inzien dat er radicale veranderingen plaats moeten vinden in plaats van halfslachtige compromissen. The One-issue poltiek, termen die gaan regeren en het hergebruiken van ideeën om er iets fris en inspirerend van te maken. Elke politieke oplossing en elk politiek debat lijkt een welles/nietes spel dat zich niet wil baseren op harde feiten.
Ik dacht dat al die loze en valse politieke beloftes vergeten worden zodra ze op het zadel zitten, maar PvdA slaagde erin om dit zadelloos te doen, zonder haar plaats in de oppositie zo goed te bekleden als kan.

Wij moeten minder afhankelijk en afwachtend zijn en dus gaan we in kritisch gesprek met Wouter Bos, bedacht de Nieuwe Horizon. Ook bij moslims neemt de politieke bewustzijn toe. Onze stemmen willen we beter beheren en als aandeelhouders binnen een partij willen we weten wat ons aandeel waard is. Wij zijn kritisch en daar maken we gebruik van!  In Samenwerking met Marokko Media organiseert de Nieuwe horizon donderdag 2 november “Een kritisch Gesprek met Wouter bos” en dat belooft een interessante avond te worden. 

”De toekomst van de Islam/Moslims in Nederland” , “Onderwijs” en “Midden-Oosten-Politiek” zijn de Thema’s van deze avond. Wouter Bos zal met Maatschappelijk bewuste Moslims in gesprek te gaan. 
 
Gedachtes zullen klank krijgen.. Don’t miss it.. reserveer nu; wouterbos@denieuwehorizon.nl