Voorpagina Ramadan

Ramadan, daily comeback!

De Ramadan heeft ons verlaten, het Suikerfeest is lang voorbij, de Ramadantenten zijn opgeborgen, de pollepel hangt weer aan het rekje, het Ramadan Festival maakt al plannen voor volgend jaar om internationaal te gaan, mijn persoonlijke daily was abrupt al weg, de niet vaste moskeegangers hangen weer elders rond, zelfs de zomer heeft ons officieel verlaten..maar wees gerust kinders! Eighty is er nog! (Can I get a ‘hiepper de piep!’?)

Hoewel het mosterd na de suiker is, heb ik toch de wens dat jullie een gezegend Suikerfeest hebben gehad. Ik zou als goedmakertje alsnog een korte samenvatting kunnen geven van mijn spannende belevenissen tijdens de laatste 10 dagen van de Ramadan. Maar ik besef mij dat jullie daar niet echt op staan te wachten. (Er werd immers veel geshopt naar de ultieme Suikerfeest outfit.. and my God, did I found it!) Maar wegens het feit dat ik het toch met jullie goed moet maken, gezien de slapeloze nachten die ik overhoud van het niet nakomen van mijn afspraken, heb ik wat anders bedacht en misschien ook wel leuker. Maar daar mogen jullie zelf natuurlijk over oordelen.

De Ramadan daily wordt vervangen door de Shawaal daily, je weet wel, de maand na de Ramadan. Er resteren nog 21 dagen van deze maand waarvan ik er niet alleen zes, maar zoveel mogelijk nog van wil vasten. Ik heb namelijk niet alleen tegenover jullie iets goed te maken maar ook jegens mijn Schepper en niet te vergeten mij dear dear friends. Het wordt dus een combi. Voor elke gemiste iftar heb ik mijn eigen kleine mini iftartje. Ik vertrouw erop dat mijn friends mij hierbij tegemoet komen, meeleven, meevasten, meekoken, meedenken,  meedrinken, mee-eten, meehelpen etc. Ik blij, zij blij, hopelijk jullie blij want voor jullie zit er natuurlijk een kort verslagje in, zoals jullie die ook tijdens de Ramadan gewend waren. Althans die 20 dagen dan, hehehehe!

Nou, geef toe! Leuk of niet leuk? Ik sla hierbij ontelbare vliegen in één klap! (Efficiency is my middle name, lazyness my sinnly game.) En om eerlijk te zeggen heb ik er echt zin in! Ik herleef de Ramadankriebels totaal opnieuw en hoop op zijn minst één van jullie te stimuleren met mij mee te doen. Want ik moet eerlijk toegeven dat ik die Ramadan saamhorigheid enorm mis. Ik ben vandaag begonnen en dat zal hier op werk voor veel leuks zorgen zo gauw na de Ramadan. "Huh, vasten? Suikerfeest was vorige week toch al?" Ja, ja! Ik heb er echt zin an!

Salaam en dikke groeten,

Eighty

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van