Voorpagina Algemeen

Halalvlees is leuk

Money makes the world go round. Albert Heijn dacht NL blij te maken door halalvlees op te nemen in hun assortiment. Helaas is dat anders afgelopen door de uitzending van Radar vorige week. Marianne Thieme (De Partij voor de Dieren) was daar te gast en liet weten het maar niets te vinden dat dieren onverdoofd worden geslacht. Er is door haar partij een actie opgezet dat heeft gezorgd voor 30.000 boze emails van mensen richting AH.

AH heeft als reactie hierop ervoor gezorgd dat de dieren toch verdoofd worden alvorens ze geslacht worden en een halalsticker op hun krijgen. Heel attent van ze, ze komen de boze mensen tegemoet en De Partij voor de Dieren heeft meteen een succesvolle campagne gevoerd voor de verkiezingen eind deze maand. En AH blijft geld verdienen.

Allemaal goed. Op een ding na, waarom hebben de halalcertificeerders hiermee ingestemd? Het is namelijk niet toegestaan het dier bedwelmd te slachen wil je het halal noemen. De certificeerders, HQC en HIC, maken hiermee duidelijk dat zij alleen euro-tekens voor ogen hebben en niet oprecht controleren of het vlees halal is. Als al deze ophef over AH en halal niet was ontstaan waren we hier minder snel achtergekomen.

Het dier slachten na bedwelming hoeft niet perse minder pijnlijk te zijn voor het dier.

Wil je weten wat halal slachten nou precies is? Lees dan dit en bekijk de aflevering van Pierre Wind (vanaf 20e min).

Iedere dag vlees eten is niet verplicht voor een moslim en daarnaast wordt je als moslim geacht alles met mate te doen, ook het eten van vlees. Ik ga mijn vleesconsumptie daarom ook drastisch verminderen, kijken wat voor effect dat heeft op mij.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal