Voorpagina Ervaringen

De kapper

Tegen beter weten in, ging ik toch naar mijn Marokkaanse kapper. Een paar jaar terug had hij mijn kapsel al eens vervormd tot een abstractieniveau dat menig verstand te boven ging, maar ik gaf hem toen toch een tweede kans. Deze kans greep hij met beide knipgrage handen aan en de keren daarop nam het vertrouwen weer toe. Toch twijfelde ik gisteren weer of ik naar hem moest gaan, nét voor de mooiste momenten van mijn leven.

Ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen en, gezien de traumatische ervaring van 2 jaar terug, toch af te zien van de Marokkaanse schaar. En dus wendde ik mij tot mijn reserve-kapster. Oké, ze kan tijdens het knippen vanuit het niets een emotionele huilbui krijgen, maar ze knipt wel goed en zonder risico. Het lot was mij echter niet erg behulpzaam, want ik kwam voor een gesloten kapsalon te staan, terwijl ze volgens haar eigen openingstijden gewoon open moest zijn. Ik vrees dat ze wederom te maken had met één van haar emotionele break-downs (R/ Paroxetine, 1 maal daags 20 mg).

Er restte mij niks anders dan toch naar mijn Marokkaanse kapper te gaan en zo kort voor ‘D-Day’ mijzelf als een machteloos schaap in zijn stoel te plaatsen. Mijn voorgevoel bleek niet gelogen te hebben. Meneer de kapper ging tekeer alsof hij het tropisch oerwoud aan het kappen was en het resultaat van zijn ingrijpen was onthutsend: Ik lijk nu op een Egyptische zakkenroller!

Maar no spang, gelukkig heb ik op dit soort momenten altijd de wijze woorden van Bob Marley: “Everything’s gonna be alright”. Of anders die van Johan Cruijff: “Elk nadeel heb z’n voordeel”. Want de pijnigende vraag of ik op mijn bruiloft nou wel of geen tulband moet dragen, is dankzij mijn kapper in één keer beantwoord.

Jawel, ik ben er klaar voor! Zoals sommigen wellicht al van mijn stralende gezicht hebben kunnen aflezen, zal ik binnenkort het Rijk der Gehuwden betreden. De komende periode zal ik dus een beetje afwezig zijn op Wijblijvenhier.nl, maar gelukkig hebben we Faisal en Umar, die jullie af en toe op de hoogte zullen houden van het hele gebeuren.

Hopelijk hebben ze op de Malediven betere kappers…

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van