Voorpagina Gastarbeiders, Maatschappelijk

De Raampoeper

Mohammed Benzakour is gastarbeider bij wijblijvenhier.nl.

In de Rotterdamse Mathenesserdijk schijnt een bewoner uit zijn raam te poepen.

Schande! wordt geroepen. Smakelijk is anders, zeker, maar is het ook onverklaarbaar gedrag?

David Beckham mag voor 250 miljoen dollar z’n kop showen bij een clubje in Los Angeles. Omgerekend is dat per week 22 Cadillacs CTS, vijfduizend flessen Cristal Champagne, veertigduizend Levi 501 jeans en een half miljoen café lattes bij een Starbucks-coffeeshop. Ondertussen crepeert een half continent aan aids en gebrek aan water en brood.

Bij die ‘goedkope’ Jumbo kost een volkoren brood inmiddels stiekem 1.85 euro. Maar heeft u weleens 4 gulden voor een brood betaald?

We schreeuwden moord en brand om een idealistisch avonturiertje (Samir A.) –  hij kreeg acht jaar isoleercel. Ondertussen organiseerden Ex-Volkswagendirecteur Peter Hartz en OR-voorzitter Klaus Volkert al jarenlang uit de bedrijfskas peperdure kinderprostitutiereisjes naar India en Brazilië – in één week tijd verbrasten ze in Bombay 70.000 euro. Hartz krijgt slechts een voorwaardelijke straf – dankzij zijn peperdure advocaten.

Een van A tot Z bij elkaar gefabuleerde oorlog, die aan inmiddels bijna een miljoen burgers het leven kostte en evenzoveel verminkten, verscheurt een heel werelddeel. Wij verkozen een premier die deze historische misdaad hartgrondig steunt.

Een imam die iets onaardigs uit godsdienstige overtuiging zegt, beheerst een dik jaar krant en tv en moet bij voorkeur het land verlaten. Maar een katholieke voorganger (de deken Joep Haffmans van Gulpen) die z’n halve leven belastingfraude pleegt en het Armenfonds leegplundert voor privé-gebruik, haalt net één berichtje. 

Wouter Bos beloofde vóór de verkiezingen beslist niet onder Balkenende te willen dienen. Nu lonkt hij naar de post van Zalm.

Een wereld om op te schijten, toch? Die Rotterdamse raampoeper, zo gek nog niet.  

Ook verschenen in het AD/ De Dordtenaar


Mohammed Benzakour is publicist. In 2005 kreeg hij de vredesprijs voor Journalistiek toegekend en in 2001 won hij de Zilveren Zebra. Tevens is hij schrijver van het boek Osama’s Grot en lijstduwer bij de Partij voor de Dieren.

Mohammed Benzakour is publicist en columnist. Voor meer informatie: www.benzakour.nl

Lees andere stukken van