Voorpagina Politiek

De stemwijzer en ik

Gisteren was de laatste dag van de reeks trouwdagen van Reflex. Nu gaat ReFlex hand in hand door het leven met L. Of dit invloed heeft op zijn schrijven hier, moet nog blijken. Hij heeft in ieder geval gezegd dat het huwelijk de band met wijblijvenhier.nl niet negatief zal beinvloeden, we zullen zien. Zoals beloofd zal Umar nog verslag doen, ik kan alvast vertellen dat we – gelukkig – geen ernstige incidenten meer hebben gehad.

Nu weer terug naar de harde wereld. De verkiezingen staan voor de deur. Er valt veel over te lezen. Afgelopen dagen hebben mensen mij gevraagd op wie ik ga stemmen. Ik had er niet meteen een antwoord op. Of ik een dan zwevende kiezer ben? Neuh, ik hou gewoon de partijen in de gaten en wacht rustig af tot de laatste dag aanbreekt… en maak mijn beslissing.

Wel heb ik op advies de Stemwijzer uitgeprobeerd. Ik was verbaasd om de uitslag: Partij vd Dieren. Benzakour, lijstduwer van die partij, zal mij moeten vertellen hoe dat zo komt. Ben benieuwd. Op de tweede plaats stond de SP, daar was mijn collega (die-hard SP’er) erg blij mee. Minder blij was ze toen ik zei dat de Stemwijzer niet bindend is voor mij.

Op wie stem jij eigenlijk?

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal