Voorpagina Politiek

D-Day

Vanavond is het dan zover. De dag waar we sinds Balkenende III op wachten. Iedereen ziet de politiek vanuit een eigen perspectief of dwingt zichzelf ertoe om vanuit een X perspectief te gaan zien. Zo hebben de lijsttrekkers elkaar gisteravond flink door het slijk gehaald om hun eigen tekortkomingen te camoufleren. Als je zijn irritatiefactoren buiten beschouwing laat heeft Balkenende het minst uitgehaald naar anderen.

Ik geloof best dat de VVD echt denkt het beste met iedereen voor te hebben en dit inmiddels zo vaak heeft geroepen dat ze er zelf in zijn gaan geloven. Ze hebben constant en alleen maar onderlinge onenigheid. Dat moet Nederland regeren? Ik geloof ook dat het CDA denkt een eigen wil te hebben, alhoewel ik niet weet waar zij die gedachte op gebaseerd hebben. Eigenlijk buigt het CDA zich meer naar links dan naar rechts en gaat vooral gewoon door de knieën (voor Amerika). In de PvdA ben ik vooral teleurgesteld. Inconsequentie als regel, mooie woorden als wapen. Ik trap er dit keer niet in.

Bij gebrek aan leiders en beter ben ik genoodzaakt een keuze te maken uit partijen waarvan geen van alle mijn belangen volledig kan behartigen. Geen doel op zich. Ook het linkse gedachtegoed doet dat niet. Halfbakken D66 heeft nauwelijks aandacht genoten en GroenLinks denkt met MARX in de handen sociale gerechtigheid te kunnen realiseren door de economie stelselmatig te verwaarlozen.

Laten we met z’n allen ook onze andere hersenchelft laten werken. Waarom komt er niet een partij die opkomt voor de rechten van alle mensen, de goed bedeelden en de minder bedeelden, MAAR die wel probeert de marktwerving in principe zijn gang te laten gaan en de zwakkere ondersteunt daar waar nodig, ZONDER een woud van regelgeving en misbruik van subsidies om nog meer ambtenaren aan het werk te houden en door nog meer belasting en oplopende uitkeringen de burger de lol  van het werken volledig te ontnemen.

Dit is economisch, politiek en sociaal te realiseren. Zo’n partij is niet gebaat bij een schreeuwer als Pim Fortuyn, die weliswaar zijn functie in het geheel heeft gehad en de mensen heeft wakker geschud (niet altijd in de werkelijkheid) of een schreeuwer als Wilders, die zijn functie niet heeft gehad en ook niet zal krijgen. MAAR we zijn ook niet gebaat bij de besluiteloze Haagse achterkamertjespolitiek waar geen politicus zijn of haar nek durft uit te steken om het consensus-model geweld aan te doen. Een politiek "incorrecte" opmerking te plaatsen (wat zieltjes kost) of meer dan een centimeter boven het maaiveld uit te steken uit angst om op te vallen ZONDER zich te kunnen verschuilen. We hebben een politiek bestel waar de lang-leve-de-lang-zittende topambtenaren het voor het zeggen hebben en waar ministersmarionetten zich druk maken om het minste geringste.

Als we Nederland nou eens als een Nederland BV zouden gaan leiden. Met een heuse CEO en Vice-President (hoogleraar en ambtenaar) en ministers (vaak "ambtenaren" vanaf hun geboorte, lijkt het wel), dan zouden wij als burgers (autochtoon, allochtoon, moslim, niet-moslim en iedereen die een toontje hoger of lager zingt) als aandeelhouders onze managers mogen afrekenen op hun bedrijfsresultaten. OK, dan krijgen we vaak met bestuurswisselingen te maken, maar dan mogen we ze ook verantwoordelijk houden voor de bereikte resultaten, i.p.v alleen elke 4 jaar een verkiezing op basis van loze en vooral valse politieke beloften.

Nu moet ik mijn keuze maken tussen sociaal-maatschappelijk en economisch verantwoord. Ik kies NU dan toch voor de enige echte Socialistische Partij!

Stem ze!