Voorpagina Ervaringen

Zie ginds komt de stembus..

Je kent de leugens, je hoort de valse beloftes, je vindt het allemaal grote onzin en het liefst gaat het je onopgemerkt voorbij. We schijnen deze verkiezingen met ze allen in de wolken te verkeren en zweven van links naar rechts, van progressief naar conservatief en vice versa. Het lijkt er zelfs op dat haast niemand voor een volle 100% achter de partij staat waar uiteindelijk zijn of haar stem is op uitgebracht. Ook ik, als trouwe SP stemmer, had het ineens moeilijk en ben een andere wind ingeslagen.

Desondanks stap je toch het stemhokje in, pak je het befaamde rode potloodje in je hand en kras je dan een wit vlakje rood in. Dan is het dus echt officieel, landgenoten: je bent één van de Muppets die deel maakt uit deze levensechte Muppet Show.

Want het hadden net zo goed een Kermit de Kikker, Miss Piggy, Gonzo, Fozzie, Statler of Waldorf zijn geweest die campagne voerden. We waren toch wel wezen stemmen en dan wel op de Muppet die jezelf het meest sympathiek vindt en het dichts bij je staat. Want anders gaat je stem naar de grootste partij! En dat zijn de Rizzo’s in deze poppenkast. De rechtse ratten die uit het lab zijn ontsnapt, aan de top zijn gekomen en nu alle Swedisch Chef’s, Rowlf’s en Pepe’s het leven zuur willen maken. Puur en alleen omdat er op hun ook zoveel is geëxperimenteerd. Oe, 26.000 oude procedure uitgeprocedeerde asielzoekers? Lastige.. hmmm.. laten we ze terug sturen en kijken of ze het overleven.

Niet dat links nu zo links is en echt voor de minderbedeelde op wilt komen. Een Wouter Bos is ook maar een toneelknecht a la muppet Scooter. Maar strategisch gezien is het wel handig om zo iemand in de coalitie te hebben zitten. Iemand moet toch voor koffie zorgen als Sam the American Eagle binnen komt vliegen? Het vertrouwen zit er bij mij dus duidelijk niet in, en ik voorspel dan ook dat we over een tijdje weer mee mogen doen met dit interactieve schouwspel wat we verkiezingen noemen. Balkenende het Torentje in en uit helpen, altijd even lachen en leuk.

En misschien zeur ik ook wel omdat er geen echte outcast meer is, ik beken.. Ik mis tijdens deze verkiezingen, lijst “Electric Mayhem” met als lijsttrekker Animal. Extreme uitbarstingen tijdens al die suffe debatten. Iemand die in duidelijke taal en toch weinig woorden duidelijk kan maken wat hij nou precies wilt: “ Woman, woman! Eat! Now!” En niet van die "Pim wannabe’s"  die medeburgers proberen te raken puur wanhopig naar wat zeteltjes, dat is pas beledigend!

Het maakt ook allemaal niet zo veel uit eigenlijk, een beter milieu begint bij jezelf. En vandaar dat ik maar op GroenLinks heb gestemd… Ik zie wel hoe laag ze eindigen, en ondertussen…. Ondertussen leer ik mijn Nichtjuh een nieuw verkiezingsliedje voor de volgende rondes:

Zie ginds komt de stembus
uit de campagne weer aan.
Hij brengt ons Balkenende,
ik zie hem al staan.
Hoe huppelt zijn baantje
het Torentje op en neer,
hoe trekken onze rimpels
al heen en al weer

*laatste noot van de eindtune*

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van