Voorpagina Algemeen

Puberige kamer!

Schofferen, bejegenen en uitschelden. De drie woorden om de algemene beschouwingen samen te vatten. Normaliter gaan de algemene beschouwingen inhoudelijk over het beleid dat door het kabinet gevoerd is. Dit jaar hebben we het gezellig over de kleuters, stekkers, islamitische apen en bedrijfspoedels gehad. Het leek op een eerste klas, waarin iedereen zichzelf opnieuw profileerde ten koste van de ander. De grote Pestkop ontbrak gelukkig ook niet.

Het leuke blijft altijd nog het werk van de premier, die al voor de verkiezingen bofte vanwege het feit dat hij talloze keren tegenover een stotterende opponent stond. Vandaag de dag ook wel bekend als de bedrijfspoedel van het kabinet. Ook na de verkiezingen heeft Rutte de wind in zijn rug. Nadat de kabinetsformatie twee keer is mislukt, gunt hare Majesteit, Rutte nog een kans. Die kans laat ‘’rechts’’ Nederland zeker niet meer liggen. Wie denkt dat Rutte hiermee al voldoende wind in zijn rug heeft gehad, heeft het mis. Hij heeft ook nog eens te maken met een puberige Kamer.

Een Kamer die de afgelopen dagen niets anders heeft gedaan dan schreeuwen en kinderlijke grappen maken. Het fatsoen is hierdoor in zekere zin zoekgeraakt. De welles-nietesjes tussen Cohen en Wilders brachten mij terug naar mijn kindertijd. Iedereen had zijn/haar eigen agenda, daarom moesten we de algemene beschouwingen, nota bene het moment om feedback te geven op het gevoerde beleid van het kabinet, misbruiken. Pechtold kreeg last van liberale weeën en vond dat dit kabinet niet hervormend genoeg was. Jolande Sap heeft haar best gedaan met de stekker, maar kreeg ook haar stuk van de taart. We hebben af en toe een Brabants accentje gehoord over hoe het wel moest gaan, maar daar gaven velen geen gehoor aan. Ook de premier werd op zijn plaats gezet: ‘’Doe eens normaal man!’’ Deze Pestkop werd natuurlijk ook toegejuicht door zijn infantiele achterban. De fatsoensnormen van de Kamer kunnen blijkbaar de Pestkop en zijn 23 meelopers niet aan.

Wilders speelde zijn spel goed en de Kamer trapte daar gewoon heel simpel in. Ook de CDA’ers keken met ogen open toe hoe Wilders tekeer ging. Die CDA’ers die vonden dat het CDA in zee moest gaan met de VVD en de PVV -om zo niet met Wilders in de oppositie te belanden- omdat ze anders ”toch niet harder konden schreeuwen dan Wilders” mogen nu schaapachtig Wilders bewonderen. Die vent, die het regeringsbeleid bepaalt en tegelijkertijd zich voordoet als een oppositiepartij. Terwijl het CDA haar ziel heeft verkocht voor een paar stoeltjes in het K-vak gaat Wilders er weer met de kiezers ervandoor!

Mustafa is geboren en opgegroeid in het ‘’wilde westen’’ van Rotterdam. Zijn roots liggen diep in de grond van de Taurus gebergte van Adana (Turkije). Hij is een bestuurskundige en student Islamitische Theologie. Hij is een rasechte Rotterdammert en zet zich onder meer in voor jongerenbegeleiding, orgaandonatie onder nieuwe Nederlanders en diverse maatschappelijke vraagstukken. Hij bouwt liever bruggen en gaat graag in gesprek met ‘’de ander’’, mits er Turkse thee is natuurlijk.

Lees andere stukken van Mustafa