Voorpagina Ervaringen

Happy belated D-day!

Dierendag! Ik ben een dag te laat. Dan maar onze katten vandaag verwennen. Ach, je weet wat ze zeggen: “Beter laat dan nooit.” Ik heb vorige week nog een cadeau mogen ontvangen voor m’n verjaardag die in juli was. Dat is pas ‘belated’.

Tja, dierendag. Op 4 oktober van ieder jaar mogen we het vieren. Maar wat gebeurt er dan eigenlijk? Op verschillende scholen hebben ze er een grote feestdag van gemaakt. Ik zag kinderen op het schoolplein verkleed als lieveheersbeestje, krokodil, kangoeroe, draak, vogel, of iets anders. Er gebeurt eigenlijk van alles. Er wordt aandacht besteed aan dierenleed, de huisdieren worden extra verwend, kinderen mogen hun huisdieren of knuffeldieren meenemen naar school, ook zijn er mensen die op dierendag geen vlees eten. Je kan het zo groot of klein maken als je zelf wilt.

Jammer genoeg zijn er nog een hoop mensen die te zuur zijn om er maar een klein beetje het positieve van in te kunnen zien: “Nee joh, ik heb helemaal geen tijd voor dierendag.” Of: “Ik ga toch geen dierendag vieren als ik zoveel problemen heb aan m’n hoofd?!” Nou, weet je wat? Ga dan maar lekker depressief doen. Ik ga wel even de tijd nemen om te genieten van alle schattige beestjes die er rondlopen. Wie ook wil genieten, kan meekijken. Onderstaande link bevat zes en een halve minuut(!) aan schattige, lieve, snoezige en zoete beelden van de kitkatten van (mijn) huize Dursun. Om op te eten!