Voorpagina Algemeen, Ervaringen, Islam, Maatschappelijk

Faisal’s uitgaanstips

Je ziet mensen op straat met een kerstpakket en op Schiphol zie je veel mensen die een onvergetelijke pelgrimstocht naar Mekka te wacht staat.

En jij? Wat doe jij? Heb je iets te doen dit weekend? Geen zin om weer zaterdagavond pannekoeken te bakken? Geen nood, Faisal is here to save your weekend! Een tweetal tips speciaal voor jou.

Tentoonstelling ‘Istanbul’ ( tot 15 april 2007)
Gisteren was ik aanwezig bij de officiele opening van de tentoonstelling in de Nieuwe Kerk Amsterdam. Te gast waren o.a. Koningin Beatrix,  Job Cohen,  de burgemeester van Istanbul en de Turkse minister van Cultuur.


Hajar Alariachi, Job Cohen, Faisal Mirza en Koningin Beatrix (Foto: Piet Roorda)

De collectie bestaat uit schatten uit de Ottomaanse Rijk. De 300 stukken zijn afkomstig uit o.a. het wereldberoemde Topkapi paleis in Istanbul.

Er zijn ook voorwerpen die afkomstig zijn uit de tijd van de profeet Mohammed (vzmh) en Maulana Rumi (ra), dit heeft voor mij een extra emotionale lading. 

Er zijn ook sultans geweest in de tijd van de Ottomanen die een harem op na hielden, daar zijn ook voorwerpen van, daar ben ik minder van gecharmeerd. Hoe dan ook, een prachtige collectie en zeker de moeite waard!

"Het bezoek aan de tentoonstelling is een wandeling door het rijke verleden van de Ottomaanse sultans. Te zien zijn o.m. hoogtepunten van de Ottomaanse kunst zoals portretten en kaftans van de sultans, miniaturen en schilderingen van belangrijke momenten uit de geschiedenis, tapijten, geschenken aan de sultan, sieraden, religieuze relikwieën, marmeren tulbanden, mystieke objecten, hoogtepunten uit literatuur en wetenschap, fraaie kalligrafie, keramiek, waterpijpen en muziekinstrumenten. Al deze bijzondere voorwerpen zijn terug te vinden in de wandeling langs ruim 10 gebouwen (o.a. de bazaar, koffiehuis, hamam, tekke, moskee en harem)"
(meer info)

Crisis in de liefde bij Marokkanen ( 17 dec, 14:00)
Er schijnen veel problemen te zijn in de liefde bij de Marokkanen, Mohammed Benzakour gaat daar verandering in brengen. De gastarbeider van ons gaat aanstaande zondag geheimen onthullen omtrent de liefde. Wil je de hoe, wat en waarom weten van liefde, ga dan even langs, kan altijd van pas komen.

"In tijdschriften en op internetsites klagen jonge Marokkanen regelmatig over het aanbod op de huwelijksmarkt. Marokkaanse meiden zouden niet deugen, te eigenwijs en te zelfstandig zijn. Marokkaanse meiden op hun beurt vinden de jongens vaak lui en aan de conservatieve kant. Is er sprake van een crisis in de liefde? Een buitenstaander zou door het straatbeeld toch denken dat er zoveel totaal verschillende Marokkaanse jongens en meisjes zijn dat toch iedereen wel iemand zou moeten kunnen vinden die bij hem/haar past. Zoeken die jongens en meisjes elkaar misschien op de verkeerde plaats of is er echt iets mis in de liefde?"
(meer info)

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal