Voorpagina Ervaringen

Zakje noten

Zojuist krijg ik een mailtje binnen. Wim kwam een moslima tegen die hem heeft geholpen, maar hij heeft haar nooit kunnen bedanken. Wie weet is dat meisje hier op de site. Zo ja, u wordt bedankt!

Het was dinsdagavond 23.00 sation Sloterdijk, waar ik met een zware koffer wachtte op de trein richting Alkmaar. Ik wilde met een hongerige maag nog even gauw een nootje uit de automaat halen, maar het apparaat functioneerde niet.

Nadat de NS-beveiliging – het was 23.00 uur geweest – verdween en daarmee het hele station leeg was, stond er in een hoekje een jonge vrouw met hoofddoek. Ik vroeg of zij wist hoe de automaat werkte en ze ging direct mee om te demonstreren. Maar ook zij moest tot de conclusie komen dat de automaat het niet deed. "Maar daar staat er nog een, probeert u die eens", adviseerde ze mij en ik ging naar de andere hoek van de haast verlaten stationsruimte. Maar die deed het ook niet en mijn geld zag ik niet terug. Vanaf afstand liet ik haar dat even weten en we knikten elkaar nog even toe.

Geroerd was ik 10 minuten later – ik was al afgedaald naar het perron voor de trein naar Alkmaar – toen ze ineens aankwam met twee zakjes noten: een voor mij en een voor haarzelf. "Het lukte nu wel". zei ze vrolijk tegen mij.

"Acht, wat lief", zei ik nog en betaalde haar een euro. "Ik kreeg ook zo’n zin in nootjes..", erkende ze. "En hartstikke bedankt hoor…", zei ik nog. Toen ze weg was en ik haar helemaal niet meer zag, had ik haar zo graag haar zakje nootjes als presentje willen geven en dus willen betalen als dank voor de pogingen mijn honger die avond te stillen, maar ik heb haar niet meer gezien… Stel dat ze nu op uw site dit verhaaltje leest en zichzelf hierin herkent, bij deze dan nog een woord van dank en haar wacht nog een zakje nootjes. Want na een lange dag reizen kwam dit alleraardigste gebaar op het juiste moment…

Wim

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal