Voorpagina Algemeen

Saddam dood

Het is vandaag offerfeest. Het mooie aan dit jaar is dat Kerst, Hannukah, Offerfeest en nieuwjaar kort na elkaar komen. Helaas verpest Irak het feestje.

Gezellig achter de televisie zitten, is vandaag niet mogelijk. Het enige dat maar langskomt is een dode Saddam. Ik heb Saddam nooit gemogen maar waarom moest hij uitgerekend vandaag aan een galg worden gehangen? Is het om de nabestaanden van de 180 duizend vermoordde Koerden een vrolijk slachtfeest (offerfeest) te bezorgen? Of wil Amerika Irak dat de Sjieten en Soennieten op deze grote feestdag elkaar het ziekenhuis in slaan?

Het hele proces leek al op een groot geintje, de dag van executie bevestigt het weer. Ze hadden Saddam net als mede-tiran Milosevic hier in Den Haag moeten berechten. Maar nee, ze kozen voor een proces in Irak met als gevolg dat er advocaten en rechters hun eigen leven niet zeker waren.

Ik had graag Saddam geconfronteerd zien worden met zijn daden, in het bijzonder die tegen de Koerden, maar nu moeten we dat overlaten aan God.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal