Voorpagina Algemeen

Libië, u mag van ons!

Beste Libiërs,

Wij hebben gezien hoe u de afgelopen maanden keihard heeft gevochten voor uw vrijheid. Wij hebben ook gezien hoe afhankelijk u was van onze Westerse hulp om die dictator van een Khaddafi te verjagen. Heeft ons vele euro’s gekocht, maar dat vinden we niet erg. Het is voor ons namelijk heuglijk nieuws dat Kaddafi weg is en er wegen geopend zijn voor het Libische volk om het land naar zijn believen in te vullen.

Echter, het is voor ons toch wel schokkerend nieuws dat u die mogelijkheid ook werkelijk aangrijpt. Op welk moment was u van plan ons te vragen wie wij als uw leider aandragen en hoe wij de oliereserves verdelen over onze oliemaatschappijen? Laten we er duidelijk over zijn: dat we een democratie wensen voor Libië betekent niet dat jullie de vrijheid hebben het land in te richten zoals jullie dat willen.

Afijn, gezien onze immense barmhartigheid, hebben wij, na lang beraad, vele scenarioanalyses en op hoop van zegen, besloten dat jullie er vooralsnog voor mogen kiezen om Libië in te richten zoals jullie dat willen: een land met de Islam als staatsgodsdienst en de sharia als belangrijkste bron van wetgeving. U kunt uw blijk van dank voldoende gefrankeerd opsturen naar mijn papierversnipperaar in Den Haag.

Graag gedaan,

Minister Rosenthal
Minister van Buitenlandse Bemoeienis en Vervangende Grootmufti Libië