Voorpagina Islam, Politiek

I swear…

Vandaag worden de leden van het nieuwe congres van Amerika beëdigd. Na de verkiezingen in November, toen de Democraten als winnaar uit de bus kwamen, kunnen ze dus nu eindelijk aan de slag. Er is echter een unicum aanstaande. Het zal namelijk de eerste keer zijn dat er een moslim afgevaardigde plaats neemt in het congres. Effe voorstellen: Keith Ellison, 43 jaar, afkomstig uit Minnesota, voormalig advocaat en in zijn tienerjaren bekeerd naar de Islam.

Er is nogal wat gedoe geweest om de eed die hij zal moeten afleggen in het congres. Hij zal dat namelijk niet netals de rest met de hand op de Bijbel doen, maar op zijn eigen heilige geschrift, de Quran. Natuurlijk kreeg hij daar de nodige kritiek op van de Amerikaanse Wilders, Pastors en co. Die kwamen met prachtige teksten en vergelijkingen als:

"Devotees of multiculturalism and political correctness who do not see how damaging to the American civilization it is to allow Ellison to choose his own book need only imagine a racist elected to Congress. Would they allow him to choose Hitler’s ‘Mein Kampf’, the Nazis’ bible, for his oath?"

Gelukkig konden de meesten deze onzin opzij schuiven en dus zal Keith Ellison vandaag gewoon de eed afleggen met de hand op de Quran. Hij heeft daar wel een heel passende Quran voor gevonden, namelijk die van Thomas Jefferson, de derde president van de Verenigde Staten (1801-1809). Ik weet niet wat hij allemaal zal en wil bereiken, maar moge Allah (swt) hem steunen in zijn zuivere intenties!

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van