Voorpagina Algemeen

Kinderen

We krijgen al enige tijd allerlei deprimerende verhalen te horen over eenzame bejaarden, verzorgingshuizen met martelpraktijken en de hoge lasten die de vergrijzing met zich meebrengt. Als ik aan vergrijzing denk, zie ik Nederland veranderen in zo?n grijs grauw oostblok-land. Daar word ik dus niet echt vrolijk van. Zeker niet als je daarbij bedenkt dat hier ook nog eens heel erg weinig kinderen worden geboren (autochtonen: ongeveer 1,7 kinderen per vrouw). Gelukkig zijn daar de allochtone vrouwen, die zich bewust zijn van hun taak en verantwoordelijkheid en zich extra inzetten om het naar een hoger niveau te tillen (Turkse vrouw: 2,5 kinderen en Marokkaanse vrouw: 3,3 kinderen), maar er is meer nodig.

Aan deze kant van de wereld hebben we een tekort aan kinderen en aan de andere kant van de wereld is er een overproductie. En dus zoeken ze beiden naar mogelijkheden om er meer evenwicht in te brengen. Frankrijk lokt vrouwen bijvoorbeeld met aantrekkelijke financiele prikkels om een derde kind erbij te nemen. Carriere is mooi, maar een kind is misschien wel mooier.

In India slaan ze dan weer door naar de andere kant: het ene kindje is nog niet geboren of het andere is al in de pre-productie-fase. Volgens mij heb je daar zelfs vrouwen die van hun 18de tot hun 40ste chronisch zwanger zijn. Om dit probleem aan te pakken, heeft de regering gratis basisonderwijs en een studiefinanciering in de aanbieding. Er zijn twee voorwaardes: het gezin mag maar één kind hebben en het kind moet een meisje zijn. Op die manier wilt men ook de positie van de vrouw verbeteren.

Evenwicht is belangrijk, je ziet het overal in de natuur en de maatschappij. En vrouwen spelen een hele belangrijke rol in die evenwicht. Dus niet twijfelen of je wel (nog) een kind erbij wilt hebben of niet. Gewoon doen! Doe het desnoods voor mij, want ik wil geen grauw en grijs, ik wil beschuit met roze en blauwe muisjes.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van