Voorpagina Ervaringen

IKenA

Daar ga je dan vol goede moed, hand in hand, voor het eerst naar de Ikea. Ik voelde me bijna thuis gezien ik zo veel herkende uit ons interieur op werk. “Kijk, daar heb je ons service, bureaulamp, en oe, kijk!!!  Dit is onze slabak!” Voor een aardig prijsje heb ik een slaapbank kunnen vinden, ik houd wel van praktisch. Voor mijn oriëntatiejaar aan de Rietveld Academie heb ik ooit eens supermeubilair ontworpen, waarbij elk meubel multifunctioneel is in de ruimste zin van het woord. Geheel vrijwillig heeft een dierbare vriend mij daarbij geholpen, die ik helaas een tijd niet meer heb gesproken en waarvan ik ook niet denk dat dit op korte termijn zal veranderen.

Je probeert er niet aan te denken, praat er niet over, ontkent het en doet gewoon alsof je het beiden te druk hebt, zelfs om elkaar even te mailen of te smsen. Thuis aangekomen kroop ik achter de pc om mijn ouders mijn nieuwe liefde, de rode slaapbank, te laten zien. Helaas, geen foto! Dan maar verder surfen.. Ha! Te grappig! Twee exact dezelfde slaapbankies met een prijsverschil van 50 eurie! Oh this will crack him up! Effe snel een printshotje maken en mailen naar.. Oh, nee, we hebben het té druk voor elkaar. Yep, zelfs met het Offerfeest en Nieuwjaar.

Voor de echte omstandigheden heb ik begrip en kan ik zelfs goed respecteren. Het neemt alleen het enorme gemis niet weg en het zorgt er ook niet voor dat je niet meer aan die geliefde vriend denkt. Iemand waarmee je niet alleen lief en leed dagelijks hebt gedeeld, maar die je ook nog eens als enige echt lijkt te begrijpen, aanvult, in je waarde laat, inspireert, opvrolijkt, stimuleert en altijd voor je klaar staat zoals geen ander voorheen heeft gedaan.

Ik staar naar de fauteuil op mijn scherm en vraag me af of er misschien nog een extra lade ergens verstopt zit, wat je ook nog eens uit kunt schuiven tot nachtkastje, die dan bij het goedkoper model niet ingebouwd is. Het is vast zo’n supermeubel bedacht door een broekie, net begonnen bij de kunstacademie en die Hoops nu mist zoals alleen Yoyo kan. Oh well, like a wise fish once said: "Keep on swimming!" [Dory, Finding Nemo, 2003]

Salaam en dikke groeten,

Eighty

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van