Voorpagina Fatwa

Fatwa: Vrijbrief voor discriminatie haram!?

Het aantal discriminerende uitspraken op internet is het afgelopen jaar weer fors gestegen. Dan kunnen we denken aan antisemitisme, moslim-haat, anti-homo uitlatingen en autochtonen-haat is zelfs verdriedubbeld (say what?). Deze uitingen zijn niet slechts te vinden op extreme websites, zoals de extreem radicale, moslimfundamentalistische, haat dood en verderf roepende website Wijblijvenhier.nl. Zelfs ‘normalere’ websites tonen hun vuurspuw kunstjes op het www-toneel.

Meldpunt Discriminatie Internet Weliswaar blijft het verwijderingspercentage onverminderd hoog met 97% (websitebeheerders verwijderen dus wel op verzoek van het MDI), toch vindt het MDI de ontwikkeling dat beheerders van interactieve sites deze websites niet “schoon” houden, bijzonder zorgelijk. (meer)

Velen gebruiken als vrijbrief: "Allesch moet gezegd kunnen worden". Moet dit haram worden? En voor de gematigden onder jullie: Kan dit?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!