Voorpagina Opmerkelijk

Moslim niet uitgeleend

Jongens, het is weekend! Er word vandaag de dag veel gesproken over moslims. Ze doen dit, zijn zo en doen dat. Veelal negatief. Negen van de tien keer zijn het mensen die geen moslim kennen, sterker nog, nooit met één te maken hebben gehad.

Om hier verandering te brengen stond anderhalf jaar geleden de Almeerder Salaheddien op en heeft zichzelf opgeofferd als ‘uitleenmoslim’. Hij wil graag in gespek om misverstanden over de islam uit de wereld te helpen. Heel goed Salaheddien!

Je zou denken dat hij nu een full-time job als ‘uitleenmoslim’ heeft. Niets is minder waar, geen één persoon heeft tot nu toe bij hem aangeklopt. Huh? Jammer! Had u het gemist? Niet getreurd:

Take two… action!

Al ruim een jaar is er een ander project in de maak, ‘Rent-a-Moslim’. In het leven geroepen door WONDER. Een idee dat veel weg heeft van de uitleenmoslim. Leuk idee? Jawel… Of het een kans van slagen heeft? I doubt it…

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal