Voorpagina Algemeen, Opmerkelijk

En noe nar Nederlandsh teevee kijkuh!

Helaas pindakaas. Voor mijn broeders en zusters in Rotterdam is het binnenkort geen feest meer. Geen nieuwsuitzendingen meer in het Turks, no more dikke khalti op tv die je leert koken in het Arabisch, geen call-aunty-for-all-your-problems-reclames meer en geen gezellig Ramadan uitzendingen meer. De schotel moet eruit in Rotterdam.


Home sweet home

Dit was het idee van woningcorporatie De Nieuwe Unie in Rotterdam. Dit nieuws is helemaal niet nieuw, want hier kwam De Nieuwe Unie al in 2005 mee. Met welke redenen? De schotels ontsieren de gevels van veel flatgebouwen en daarnaast worden daken, kozijnen en gevels beschadigd.

Aanstaande woensdag is de deadline en moeten ruim 2.700 Nederlanders met heimwee naar hun herkomstland de schotels inleveren. Hier zijn linkse partijen massaal tegen (geloof me, links gaat nog eens groooot worden). Die vinden de argumenten van De Nieuwe Unie erg zwak: Er zijn namelijk betere oplossingen voor problemen met montage en ontsiering van de gevels wordt overdreven.

Ach, sinds de schotel er in onze tuin staat, zijn mijn ouders niet meer weg te slaan bij de tv. Die schotel krijg je er nooit meer uit!

U kunt natuurlijk altijd de woningcorporatie opbellen en uitleg vragen: (010) 286 64 00. En anders kunt u ze nog altijd een dreigbrief sturen (sorry meneer de AIVD, ik kon het niet laten).