Voorpagina Bruikbare links, Islam, Recensies

Sunni.nl

Het is zondag, dus we doen het even rustig aan. Geen zware actualiteiten of politieke uitspraken… nee, we doen het op z’n zondags. Dan ben ik vooral bezig om de afgelopen week af te sluiten (opruimen, check-list afwerken, etc…), de komende week voor te bereiden (planning doornemen, waar moet ik wel niet heen?, etc…) en daarnaast lees ik hier en daar bij. Meestal zijn dat boeken die mij interesseren of af en toe artikelen op internet.

Sinds kort heb ik er een site bij (redelijk uniek in de Nederlandse taal), die ik toch dagelijks even moet bezoeken: Sunni.nl. Hier vind ik informatie over verschillende onderwerpen in de Islam met een invalshoek, waar je ook echt wat aan hebt. Er staan vertaalde artikelen op van bekende geleerden uit de geschiedenis en ook uit de huidige tijd, die vele vragen en vele onnodige discussies beantwoorden.

Ze zijn pas begonnen, dus voorlopig kun je al een aantal artikelen vinden onder de kopjes: Shariah, Sunnah, ‘Aqidah, Fiqh en Tasawwuf. Hou ‘m in de gaten, zou ik zeggen.

www.Sunni.nl