Voorpagina Hulp

Hockey wedstrijd levert aanzienlijk bedrag op

Namens de slachtoffers kan ik iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage. De wedstrijd heeft gisteren (samen met de TV-actie) een bedrag van ruim 20 miljoen euro weten binnen te halen. De bijdrage van de Nationale Hockey Bond was ruim 9 ton. Das niet niks…

Ik was gisteren aanwezig in het stadium en er hing een gezellige sfeer. Er werd veel gedoneerd; zowel door de bobo’s als de doorsnee toeschouwers. Na 30 minuten was ik uitgekeken op de wedstrijd en werd het tijd om een plaats te bemachtigen in de kantine, die omgevormd was tot een studio, waar de live-uitzending plaatsvond. En om daarbij te staan, was toch een aparte ervaring.

Overal lopen camera- en radioploegen rond en allemaal proberen ze iemand te interviewen die op een aparte manier een bijdrage wist te leveren. Aan de ene kant heb je de TV-crew die druk bezig is om alles pikobello in orde te krijgen en aan de andere kant een hele lange rij ongeduldige mensen die allemaal op tv willen komen om hun bijdrage te openbaren. Het is leuk om te zien dat in een land met 16 miljoen meningen iedereen toch achter 1 doel kan staan als het erop aan komt.

Helaas is de realiteit hard en heeft met dit bedrag nog niet elk slachtoffer van deze ramp onderdak, kleding, eten of überhaupt een morgen. Dan heb ik het alleen nog maar over de materiële schade.

Voor de mensen die Giro 800800 niet denderend genoeg vinden maar Pakistan financieel toch willen steunen, moeten even doorlezen (de rest overigens ook).

U kunt nu ook meedoen aan een online veiling opgezet door AD.nl. Ik citeer AD.nl:

"Bemachtig een gesigneerd shirt van een van de spelers, met de naam op de achterkant (nooit eerder zijn shirts van het Nederlands hockeyteam voor de vrije verkoop aangeboden!). Bied op de speciale stick waarmee de Pakistaanse sterspeler Abbas gisteren speelde. Of verdien een clinic met spelers van het Nederlands hockey-elftal voor 120 personen. Een fantastische ervaring voor uw bedrijf of sportvereniging.

Deze veiling is een gezamenlijke actie van AD Sportwereld en de Nederlandse Hockey Bond."

(merk op: Sohail Abbas is favoriet en ik ben op de foto gegaan met hem gisteren :)