Voorpagina Politiek

Geen Aboutaleb

Ik vind het een gemiste kans voor Nederland om Ahmed Aboutaleb niet als minister in het nieuwe kabinet op te nemen. Hij zou toch echt de perfecte minister van Integratie en Wijkverbetering zijn geweest. Hij is zelf een allochtoon en kent de doelgroep van die ministerie dus als geen ander. En ik denk dat hij met meer realistischere voorstellen en plannen zou komen dan zijn voorgangers. 

Hoewel ik het zelf ook niet altijd met hem eens ben, zou ik toch eerder dingen van hem aannemen dan van de komende minister Ella Vogelaar. Puur omdat ik weet dat hij dan praat over zaken waar hij kennis over heeft, of dat nou allochtonen zijn, criminaliteit in de grote steden of de Islam. Want als je niet weet wat nou de aard van je doelgroep is en hoe ze denken en handelen, dan kom je niet verder dan het geven van een handje. En sommigen lopen zich zelfs daar al op vast, zoals voormalig integratiebeul Rita Verdonk overkwam.

En om nou weer 4 jaar te gaan discussiëren over handjes schudden, heb ik geen zin in. Laten we nou eens echt de problemen oplossen. Ondanks alles wens ik zowel Ella Vogelaar als Ahmed Aboutaleb veel wijsheid toe bij hun toekomstige functies. Als ze nu vaak genoeg samen gaan lunchen, komen er misschien toch nog goede ideeën tevoorschijn. 

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van