Voorpagina Maatschappelijk

Amar zelf aan het woord

In mijn Ramadan daily schreef ik een stukje over de show van Amar. Tot mijn grootste verbazing zag ik in de Elsevier een stuk staan over deze voorstelling waarbij achteraf bleek dat zij deze letterlijk van De Telegraaf overgenomen had zonder Amar of de school te verifiëren. Begrijpelijk, gezien deze rioolkrant een o, zo betrouwbare bron is. Oh, pardon…ik zeg het verkeerd. De Elsevier heeft wel contact opgenomen met De Meergronden, maar hebben er niet uit weten te halen dat het niet om een onthoofding ging. Oost-indisch doof misschien? De school heeft toen maar zelf contact opgenomen met de Elsevier, en voila, in de middag stond er dan eindelijk min of meer een rectificatie online.


Foto van Amar speelt ALI

Het schijnt voor de media toch moeilijk te zijn om een moslim uit het slechte daglicht te halen. Want ook Pauw en Witteman wilden aandacht schenken aan de ‘onthoofding’, maar zagen hiervan af toen bleek dat het onwaar was. Dan zak je toch wel door de mand als journalist. Omdat op deze manier zowel de school als een cabaretier onterecht in diskrediet word gebracht trok ik zelf de stoute schoenen aan en vroeg Amar hoe het precies zat. Misschien moeten we van Wijblijvenhier.nl dat maar vaker doen. Beluister hier het gesprek:

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van