Voorpagina Hulp

Gierige Nederlanders…

Na alle negatieve berichtgevingen in Nederland over Moslims, zou nooit in me zijn opgekomen dat er nog Nederlanders zijn met een hart voor een zaak zoals die van Pakistan of India, maar mensen het gaat nog goed met Holland! De molens zullen voorlopig nog blijven draaien,en genoeg energie opwekken.

Gister heb ik het zelf mogen ervaren in Zoetermeer, zes uurtjes lang met mensen uit Turkije, Pakistan, Marokko, India, Nederland. Ieder van ons had een doel, namelijk ervoor zorgen dat de donaties voor Pakistan en India goed velopen.

Het enige wat door de zaal klinkt is: Welkom bij de actie Pakistan India. Fijn dat u onze actie steunt. Welk bedrag mogen wij eenmalig van uw rekening afschrijven?

Gedurende het aannemen van telefoontjes, heb ik een allochtoon aan de telefoon gehad, de rest allemaal Autochtonen, met donaties van 10 tot 500 euro.

Wat me bij was gebleven was mijn eerste gesprek, het was een jongetje van 8 jaar, die flessen bij de supermarkt heeft opgehaald en het bedrag heeft hij gedoneerd. Prachtig toch!?

Heb zoveel geleerd gister, maar wat ik de rest van mijn leven niet vergeten zal, is dat Nederlanders helemaal niet gierig zijn.