Voorpagina Maatschappelijk, ReFlex' klaagboek

Bye Bye Mosque

In het computerspel ‘Bye Bye Mosque’ moet je als speler schieten op moslims en moskeeën. Lachen toch? Verder niet te veel achter zoeken.

Het zoveelste voorbeeld van de lange tenen van moslims: een rechtszaak aanspannen tegen een computerspelletje. Hebben ze het nou nog niet door dat wij hier in het Westen nou eenmaal vrijheid van meningsuiting en artistieke vrijheid hebben om te doen en laten wat we willen. En als we rekening moeten houden met iedereen die we eventueel zouden kunnen beledigen, dan kan je niks meer zeggen. En ach, het is maar een spelletje hoor. In ‘Bye Bye Mosque’ moet je als speler schieten op moslims en moskeeën. Lachen toch? Verder niet te veel achter zoeken.

Volkomen logisch dus dat de rechter in Oostenrijk de Wilders-kloon Gerhard Kurzmann (toevallig van de Oostenrijkse Partij van de Vrijheid) vrijsprak van haatzaaien. Net als bij Wilders, was het een kansloze juridische expeditie. Haatzaaien tegen moslims bestaat gewoon niet. En moslims laten weer eens zien dat ze zich wel heel snel gekwetst en beledigd voelen.

Moslims zouden een voorbeeld moeten nemen aan Christenen. Wij, hoeders van de vrijheid en toonbeeld van de beschaafde wereld, beledigen hun en hun Jezus al honderd jaar lang. Hoor je de Christenen daar ooit over janken?

En waarom moeten moslims gelijk over racisme (moslims zijn trouwens helemaal geen ras, dus dat ken niet) en discriminatie beginnen? Als ze een soortgelijk spel zouden maken waarbij  joden en synagoges moesten worden beschoten, dan zou er geen haan naar kraaien. En joden hebben het al helemaal nooit over haatzaaien.

Of wat te denken van homo’s? Die hoor je ook nooit klagen. Als je een spel zou maken waarbij je homo’s met stenen van hun gay-parade-bootjes moet afgooien, dan zouden ze er erg om lachen. Homo’s zijn sowieso wel mensen met veel humor. Dat kan je van moslims niet zeggen.

Dus beste moslims, wen er maar aan. Beledigen, kwetsen, haatzaaien, het bestaat allemaal niet. Behalve natuurlijk in jullie religieuze boeken, die staan er vol mee. Daarom zijn ze ook zo gevaarlijk. Maar wij doen daar niet aan. Wij doen aan vrijheid van meningsuiting, daar is niks gevaarlijks aan.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van