Voorpagina Ervaringen

Auw

Ik ben even door alle inspiratie heen. De hardnekkige, non-stop, onophoudelijk, ellenlange, aanhoudende rot hoofdpijn (alhamdulilah/halleluja) is ongeveer het enige waar ik mensen mee kan vervelen de laatste tijd. Als ik de afgelopen dagen een euro kreeg voor de keren dat men commentaar had op hoe ziek ik er wel niet uit zie dan… dan.. had ik zeker geld genoeg gespaard voor een Euroknaller bij de Mac. Ik koester de hoop dat het vanzelf wel over gaat en ga daarom nog niet naar de dokter, ondertussen houdt mijn omgeving zich bezig met het bedenken waar het allemaal door kan komen. Nooit geweten dat ik zo veel medische specialisten kende. 

Ergens is het een onschuldige manier om mij te wijzen op hoe verkeerd ik soms leef. Ik zal me vast ook wel schuldig maken aan veel van de genoemde mogelijke oorzaken zoals inderdaad te veel stress, of ach.. misschien toch die net iets te harde klap tegen mijn kop vorige maand. Misschien heb ik ook wel een te hoge bloeddruk, slaap ik te weinig of juist te veel in het weekend, ben ik vermoeid, rust ik niet altijd even goed uit, begeef ik me veel in de buurt van kunstmatige bestraling (zoals een TV, PC, GSM).. Ik ben ook best bereid toe te geven dat ik te weinig water drink, sport en niet aan regelmatig eten doe. Ik sla makkelijk een paar avonden het diner over. Wellicht at ik te veel chocolade (wat een hoog tyraminegehalte gehalte bevat), noten en citrusvruchten. Euh, wat is mijn punt?

O, ja! Ik ben dus al een poosje bezig met het wijzigen van bepaalde ongezonde leefpatronen en aan die hoofdpijn leer ik wennen. Meestal zoek ik naar de positieve kanten van narigheid. Wise man said: Elk nadeel heeft een voordeel. En ja! Die groene Advil en roze Ibuprofen pillen geven me toch een beetje het Matrix gevoel. “Do we take the blue pill or the red pill?” Dan ben ik eventjes Neo, zet ik mijn zonnebril op (best handig tegen die kunstmatige bestraling) en pop ik die Advil naar binnen.

Zo ben ik er verder achter gekomen dat het woord migraine komt van hemicrania, wat ‘half hoofd’ betekend. Grappig hé? Gezien maar de helft van je hoofd ook pijn doet. Ja, echt leuk. Kicken! En dit is echt soubhanna Allah (wonderbaarlijk), er zijn Indianenstammen in het Amazonegebied waar ze geen woord hebben voor hoofdpijn, simpelweg omdat ze het daar niet kennen en het daar nooit voorkomt. Echt, lachen man. Maar dan hebben ze dus ook geen Advil en Ibruprofen. Maakt het wat moeilijker om voor een Neo door te komen. Sta je daar dan sukkelig met je zonnebril op in de Amazone. En oh, wisten jullie dat migraine patiënten scherper zijn dan mensen die daar niet aan lijden. Yep, ik voel me echt super vlijmscherp de laatste tijd! Verder ben ik ook maar net de belastingdienst. Leuker kan ik het eigenlijk niet maken. Ik hoop er insha Allah gauw van af te zijn, ondertussen blijven we leuk verder speculeren en gaan we vooral niet naar de huisarts.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Ps: Afgelopen zaterdag vond ik in mijn post tussen alle hoofdpijn-rekeningen en migraine-aanmaningen het door mij begeerde cdeetje van Justin Timberlake in mijn bus. Caz! is dus weer zwaar Baz! *2 thumbs up*

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van