Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Halal babyvoedsel

Er valt nog veel te halen op het gebied van halalvlees in Nederland, we kunnen vandaag de dag nog steeds niet altijd spreken van ‘100% halal’ voedsel ook al willen bepaalde shoarma tenten dat doen geloven. Er zijn veel partijen in de weer hier een verandering in te brengen, dat is een goed iets an sich.

In Groot Brittanië zijn de moslims al langer bezig om halal voedsel zo halal mogelijk te krijgen, inmiddels zijn ze weer een stap verder. In de schappen van o.a. de supermarktketen Tesco kan de Brit voortaan halal babyvoedsel vinden in maar liefst 5 smaken!

Ik dacht dat babyvoedsel aardig haram-proof was, dus niet. Gezien 4 van de 5 varianten van Halal Baby Food bestaan uit vlees en één ervan heet ‘vegetables & lamb’, kun je van mij aannemen dat dit bedacht is door een Paki. De maker, Mumtaz Khan, heeft daar een antwoord op:

 "The high meat content means that there is, in turn, a high iron content which is crucial in the development of babies. Muslim babies are especially prone to a deficiency of iron in their diet due to a lack of a halal option which meant their mums turned to vegetarian meals and desserts instead."

Met die redenatie heeft Mumtaz het ook voor elkaar gekregen dat zijn lekkernij gegeten wordt door baby’s en kleine kinderen in de NHS ziekenhuizen, de grootste ziekenhuisketen van Europa.

De Britten kunnen in de toekomst meer babyvoedsel verwachten van Mumtaz uit het stadje Bradford. Op het lijstje staat o.a.melkpoeder, sapjes, graanproducten… uiteraard allemaal halal. Dus, moeders (en vaders), verwen je baby met een lekker potje pasta & lam. Maar weet: of zij nu halal eten of niet, die luiers blijven stinken.

Eet smakelijk!

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal