Voorpagina Algemeen

Schoenen-dief

Ik was vanavond met een aantal vrienden naar Amsterdam om in een prachtige moskee aldaar het gebed te verrichten. We maakten een enorme omweg vanwege een onverwachte file en kwamen iets te laat aan in Amsterdam Zuidoost. We haastten ons richting de gebedsruimte en we konden nog net met het laaste gedeelte van het gebed meedoen. Snel trokken we in het hal onze schoenen uit en ik plaatste mijn schoenen linkboven in het rek.

Na het gebed komen we terug bij het schoenenrek en iedereen pakt zijn schoenen. Echter, op mijn plek linksboven is niks anders te zien dan een schreeuwende leegte. Ik liep het hele rek nog langs, maar het was echt waar: mijn oude doch geliefde schoenen waren gestolen! Nu was ik toch wel van plan aanstaande zondag nieuwe te halen (suikerfeest komt eraan), maar nu zal dat winkelen toch een bittere bijsmaak hebben.

Ik hoop maar dat de schoenen-dief tot inkeer is gekomen en mijn schoenen vervolgens bij de opslagplaats (bij de moskee) voor de slachtoffers van de aardbeving heeft gedeponeerd. Zo zouden mijn schoenen toch nog een mooie bestemming krijgen.

Zo niet, dan hoop ik dat deze gewetenloze tuig besmet raakt met een ernstige ultra-resistente voetschimmel, die tot diep onder de nagels doordringt, waarna z’n tenen één voor één moeten worden geamputeerd.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van