Voorpagina Maatschappelijk

SIBA in problemen

Het is prachtig om al die verschillende scholen met een religieuze inslag te zien in Nederland zoals de Christelijke, Joodse en Hindoeistisch. Voor ieder wat wils. Natuurlijk zijn er ook Islamitische scholen die het over het algemeen heel goed doen. Vanwege de populariteit van de Islam krijgen deze scholen extra veel aandacht. En ja, dan zie je dat hier een klein aantal rotte appels zit.

Het bestuur van SIBA, Stichting Islamitische Basisscholen Amsterdam, kampt een aantal jaren al met problemen die van negatieve invloed zijn op de leerlingen. Staatssecretaris Dijksma van Onderwijs heeft daarom actie ondernomen en bepaalt dat er een nieuw bestuur moet komen. Mocht er geen geschikte partij gevonden worden, dan sluiten de deuren. Als je mij vraagt, een goede actie van de kersverse staatssecretaris! 


(foto: Anja Meulenbelt)

SIBA bestaat nu bijna 20 jaar. Zoveel tijd lijkt me genoeg om de scholen zodanig te ontwikkelen dat ze vandaag de dag niet als ‘zwak’ gekwalificeerd worden en dat het professioneel is. Dat is SIBA niet gelukt, en dan gaat er toch wel een lampje branden. En inderdaad, het bestuur blijkt boerenpolitiek te bedrijven en is amateuristisch bezig geweest. En wie zijn daar de dupe van? Treurig maar waar: De leerlingen. Het is niet leuk om een school te zien sluiten, maar als de leerlingen niet op 1 staan, dan liever het licht uit.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal