Voorpagina Ervaringen, Maatschappelijk, Politiek

Probleemwijken

Minister Ella Vogelaar (Wonen, Werk en Integartie) heeft haar lijstje van 40 probleemwijken af. Vooral met het Haagse Schilderswijk en zo’n beetje heel Rotterdam Zuid is het niet al te best gesteld. Helaas woont een groot deel van mijn vrienden in deze wijken, dus kom ik noodgedwongen ook in aanraking met deze ongure buurten. Ben blij dat zij nu wat meer hulp krijgen.

"DEN HAAG (GPD) – Het overgrote deel van de honderden miljoenen euro’s die het kabinet de komende jaren extra over achterstandswijken verdeelt, gaat naar de Randstad."

(de Gelderlander)

Ik klaag al jaren steen en been over deze achterstandwijken bij o.a. Faisal, Umar en Ashraf. Maar om onverklaarbare redenen blijven ze hun wijk met bijna angstaanjagende trots verdedigen. Alsof ze elk steentje in de wijk zelf hebben aangelegd. Dat hebben ze dan niet echt goed gedaan, want in Schilderswijk liggen volgens mij meer stenen los op straat dan dat ze vastzitten. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen, dat het soms lijkt alsof ik in Palestina rondloop.

Ik ben dan ook blij dat de minister met deze buurten ‘een intensieve relatie wil bouwen’. Extra investeringen, budget en aandacht. Als Faisal, Umar en Ashraf nou ook effe hun best doen om de minister te helpen haar doel te bereiken, rijd ik misschien wel vaker en vrolijker naar Schilderswijk.

Voor u de bezienswaardige wijken even op een rijtje:

Rotterdam: Rotterdam Oud West, Rotterdam Oud Noord, Bergpolder, Overschie, Oud Zuid, Vreewijk, Zuidelijke Tuinsteden
Amsterdam: Bos en Lommer, Amsterdam Noord, Nieuw West, Amsterdam Oost, Bijlmer
Den Haag: Stationsbuurt, Schilderswijk, Den Haag Z-West, Transvaal
Utrecht: Kanaleneiland, Ondiep, Overvecht, Zuilen Oost
Eindhoven: Woensel West, Doornakkers, Bennekel

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van