Voorpagina

Arab Camera Festival 14 – 17 november

Arab Camera Festival is een artistieke vrijplaats waar een genuanceerd beeld van de culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in Arabische landen wordt getoond en films worden geprogrammeerd rondom actuele thema’s van de Arabische gemeenschap in Europa. Arab Camera schept hiermee ruimte voor een open dialoog over kunst, mensenrechten, emancipatie en politieke vrijheid in Arabische landen en in Europa en specifiek in Nederland.

Voor Nederlanders met een Arabische achtergrond biedt het filmfestival de mogelijkheid betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in het land van herkomst op een andere manier dan via massamedia, moskee of eigen sociale kring. Het filmfestival zorgt met haar programmering voor een aantrekkelijk filmfestival met een lage drempel voor een groep stedelijke jongeren die de weg naar culturele evenementen niet makkelijk weet te vinden.

Met speciale workshops en masterclasses gegeven door teams van cineasten uit de Arabische wereld en uit Europa schenkt Arab Camera Filmfestival nadrukkelijk aandacht aan talentontwikkeling. Vanuit dat oogpunt is er ieder jaar een speciaal programma-onderdeel voor experimentele films en aankomend talent.

Voor meer info

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!