Voorpagina

Arab womens film day

8 maart 2012 is het weer zover. Dan organiseert Het Arabische Huis voor de Kunsten i.s.m. Filmhuis Den Haag de tweede editie van Arab Women’s Film Day, tere ere van Internationale Vrouwendag. Met de aanwezigheid van de bekende Palestijnse acteur ‘Saleh Bakri’ en de vertoning van 2 voorpremières belooft dit een mooi filmprogramma te worden.

De toegangskaarten (incl. hapjes) kunnen worden aangeschaft via: http://filmhuisdenhaag.nl/special/1355/arab-womens-film-day.aspx

Zie hieronder het gehele programma:

ET MAINTENANT, ON VA OÚ? (+korte film Fiasco, regie: Nadia Hamzeh)
Regie: Nadine Labaki
Donderdag 8 maart 16.15 uur
Toegangsprijs: €8,50

LA SOURCE DES FEMMES (+korte film Senses, regie: Mohamed Ramadan)
Regie: Radu Mihăileanu
Donderdag 8 maart 19.00 uur
Toegangsprijs: €8,50

Een passe-partout kost €17 euro (incl. hapjes en een drankje)

+ Afsluitend debat: WOMEN UNITED met eregast Saleh Bakri (de bekende Palestijnse acteur speelt de mannelijke hoofdrol in La Source Des Femmes), Dr. Patricia Pisters, hoogleraar Filmwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en lid van de stuurgroep van het NECS, Esma Choho, televisieproducent, journalist, ondernemer en consultant op het gebied van leiderschap en globalisering en Mahmoud Al Massad, Jordaans-Nederlands regisseur en scenarist.

De voertaal van het debat is Nederlands.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!