Voorpagina

Arabisch Kunsten Festival: Marokko

Eind september vindt de openingsavond plaats van de eerste editie van het Arabisch Kunsten Festival: Marokko. Dit driedaagse festival wordt door Het Arabische Huis voor de Kunsten, in samenwerking met Bibliotheek Rijswijk georganiseerd.

Het Arabische Huis voor de Kunsten (AHK) is begin januari 2011 opgericht als een volledig onafhankelijke stichting, die religieuze, noch politieke standpunten inneemt. Haar hoofdzakelijke doel is het bouwen van bruggen tussen de Nederlandse en de Arabische culturen, middels Arabische kunst.

Het doel van dit festival is de bevordering van meer wederzijds begrip, tolerantie en respect tussen de Arabische en Nederlandse mensen en culturen. Dit komt met name door de diversiteit van verschillende kunstvormen.

Drie dagen lang – van 30 september tot en met 2 oktober – zullen verschillende Arabische kunstzinnige activiteiten met het thema Marokko centraal staan in Rijswijk. Waaronder een filmvertoning (met Q&A), een concert en een speciale activiteit voor jonge kinderen. Voor iedere leeftijd en smaak is er tijdens dit festival wat te beleven. Op 30 september om 19:00 zal de goed ontvangen speelfilm Les Barons vertoond worden, met daaraan voorafgaand de korte film Salama. Regisseur Nabil Ben Yadir zal persoonlijk aanwezig zijn om vragen vanuit het publiek te beantwoorden. Les Barons won op het internationale filmfestival van Marrakech de speciale juryprijs. Om plekken te reserveren voor deze avond dient u een mail te sturen naar info@ahkunsten.nl met het aantal personen (inclusief uzelf) waarmee u aanwezig zult zijn. Aan de openingsavond zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Voor informatie over het gehele programma en het bestellen van kaarten voor de overige activiteiten, bekijk de website. We kijken ernaar uit om u te mogen begroeten op het festival!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!