Voorpagina

Conferentie: Dien of Dounya?

Op zaterdag 26 januari 2013 organiseert JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid ‘Dé Conferentie’, met als thema: ‘Dien of Dounya? De juiste balans tot succes’, in Theater Zuidplein in Rotterdam.

Vaak worstelen we met twee zaken: geloof en het wereldse leven. Moet ik deze twee zaken als aparte aspecten zien? Of is het juist verweven met elkaar?

Eén ding is zeker: Deze twee zaken zijn onvermijdbaar en botsen bij elk persoon op zijn/haar eigen manier. Deze botsingen zorgen voor innerlijke worsteling. Moet ik een carrière starten, veel geld verdienen en aanzien krijgen? Of moet ik het toch rustiger aan gaan doen en mij meer spiritueel gaan bezighouden met het geloof? Kan ik mijn carrièredroom wel combineren met een vroom islamitisch leven? Van de Islam moet ik mij bezighouden met aanbidding. Maar de Islam vertelt me ook dat ik hard moet werken en moet streven naar rijkdom. Hoe combineer ik dit in een gehaaste maatschappij als in Nederland? Hoe pak ik dit aan als moslim in een grotendeels niet-islamitisch land?

Hoe kan ik werelds succes verkrijgen zonder in te leveren op mijn religie? Een ware worsteling die veel vragen oproept.

En juist om deze reden organiseert JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid op zaterdag 26 januari 2013 Dé Conferentie, met als thema: ‘Dien of Dounya? De juiste balans tot succes’, in Theater Zuidplein te Rotterdam.


SPREKERS

Speciaal voor deze conferentie zijn de meest interessante en inspirerende sprekers uitgenodigd, om hun licht te schijnen op succes:

  • Mohammed Cheppih: ‘De meest succesvolle man onder de loep’
  • Iliass el Hadioui: ‘Leven tussen Tekst en Context’
  • Hassan Barzizaouoa: ‘Het Paradijs hier op aarde als voorwaarde voor het paradijs hierna!’
  • Marianne Vorthoren: ‘De vijf Pilaren van succesvolle moslims’
  • Farid Darkaoui: ‘Een Masterplan voor je leven’
  • Josef Stevens: ‘Wees kritisch’

ENTERTAINMENT
Ook zullen we jullie op instrumentloze nasheed en Spoken Word trakteren, en daarnaast ook nog eens op een spectaculaire geheime entertainment act boordevol actie! Je zult geheid met open mond op het puntje van je stoel zitten! Mis het niet en bestel nu je kaartje voor Dé Conferentie!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!