Voorpagina

Conferentie – Moslim zijn in een niet-islamitische context

De Faculteit der Godgeleerdheid aan de Vrij University Amsterdam organiseert op 20 november de conferentie ‘Moslim zijn in een niet-islamitische context’. 

Foto: Dietmut Teijgeman-Hansen

De verbinding van het islamitische geloof met de niet-islamitsche cultuur is van zeer groot belang voor de identiteit van moslims in westerse samenlevingen. Tevens, is er een directe relatie met hoe de moslim identiteit zich vormt en de huidige publieke perceptie van de islam. Onze focus tijdens het symposium ligt bij de uitwisseling van academische denkbeelden op de kernpunten in de huidige debaten over de islam in Europa en met name om de niet-islamitische context. 

Voor meer informatie en het programma ga naar VU.nl.

Foto: Dietmut Teijgeman-Hansen via Photopin, CC

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!