Voorpagina

DE AVOND VAN DE KORAN

Beeld: Reza Abedini

Verrassende en nuchtere avond over de Koran met bijdragen van een bonte verzameling gasten uit wetenschap en kunst o.l.v. islamoloog Hatice Kurşun. Umar Ryad, universiteit docent moderne geschiedenis van de islam, geeft een minicollege over het ontstaan van de Koran. DJ Bamba Nazar treedt voor het eerst op als zanger. Dichteres Najiba Abdellaoui reageert met een gedicht op een passage uit de Koran. En een van de bekendste Iraanse grafische ontwerpers, Reza Abedini, legt uit hoe hij moderne en traditionele thema’s combineert tot een eigen unieke ontwerpstijl.

Na de pauze vragen we alle gasten naar hun persoonlijke relatie met de Koran: welke rol speelt die in hun eigen leven en worden ze er in hun werk als wetenschapper of kunstenaar door beïnvloed? De avond van de Koran maakt deel uit van een serie van zes avonden waarin we met gasten en publiek een verrassende en nuchtere reis door de islam en het leven van moslims in Nederland maken, aan de hand van zes gangbare islamitische thema’s.

Website

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!